Jos: "Een plan!"

Gepubliceerd op 27 september 2021 om 15:00

Vandaag het gesprek met de chirurg. Het zoveelste gesprek wat letterlijk over leven en dood gaat. Zijn er mogelijkheden?

Het goede nieuws, de chirurg heeft een plan. Zijn idee om Groningen en Leuven te bellen is veranderd. Hij heeft gebeld naar het academisch ziekenhuis in Maastricht, het MUMC+. En daar heeft hij iemand gevonden die bereid is om mee te denken. En omdat het ziekenhuis in Maastricht banden heeft met het ziekenhuis in Aken zou ik daar verder behandeld kunnen worden.

Wat betekenen die plannen? Ik ben er nog niet. Sterker nog, er moet echt niets meer mis gaan en geen plekje meer gevonden worden. Ik sta met 1 been in de afgrond en ik heb nog steeds heel veel geluk nodig wil dit goed gaan. De artsen zeggen niet voor niets dat ik uitbehandeld ben… Maar de chirurg gelooft ook niet voor niets dat er nog opties zijn!

Ondertussen doe ik aan mijn kant alles wat ik kan bedenken om mijn geluk een handje te helpen. Ik kwam er gisteren achter dat ik, nog geen drie weken na de operatie, op de kant waar de wonden zitten kan planken (op mijn voeten en ellebogen leunen) en dat ik push-ups kan doen, pijnloos!

Dat wordt dus elke dag oefeningen doen, wandelen, mountainbiken, schaatsen en gezellig mensen blijven ontmoeten. Want… Ik ben meer dan dat ene stukje kanker. Het leven gaat door en wat de uitkomst zal zijn, nu heb ik de kracht om te genieten en me voor te bereiden!

Reactie plaatsen

Reacties

Yvette
3 jaar geleden

Heel veel sterkte
Ik ga duimen tot mijn duimen stuk zijn en da ga ik ook nog door voor jullie!!!

Jacqueline Rovers
3 jaar geleden

Wat mooi om te lezen dat er een plan is en jullie optimisme is fantastisch, heel veel sterkte en succes, het moet gied komen 🙏🏻❤️🍀

Jaap en Ella
3 jaar geleden

Wat een positiviteit en optimisme Jos. En wat fijn dat de chirurg zo meedenkt.We blijven hopen en duimen voor jullie..

Peter van der Berg
3 jaar geleden

Fijn te horen dat er nog een plan is. Sterkte en blijven hopen en geloven.

Mignonne & Mark
3 jaar geleden

Jee Jos wat blijft het heftig. We duimen nog steeds met jullie mee!
Heel veel succes, sterkte en kracht gewenst!!

Liefs van jullie oude buurtjes :)

Thea
3 jaar geleden

Hoi Jos en Tamara,
Fijn dat er toch nog een plan is!
Fijn dat je deze chirurg hebt.
Wij blijven duimen en hopen!
Veel liefs van ons. 😘

Rinus en Marieke.
3 jaar geleden

Reactie op : "een plan"......ontzettend veel sterkte met dit plan. Blijf oefenen, blijf optimistisch en daarbij héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!