Jos: "Vasten"

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 19:54

Wat kan ik doen??? Wat kan ik doen??? De oplossingsgerichte Jos lag afgelopen nacht te malen. Ik ben niet zozeer bezig met het statistieken of het feit dat bij het multidisciplinair overleg besloten is dat verder behandelen geen zin heeft. Ik ben bezig om een volgende stap te zetten in mijn levenspatroon om van het plekje af te komen. Het plekje op mijn buikvlies wat in april bij de operatie gevonden is, was bij de afgelopen operatie niet terug te vinden. Als ik dat 1x kan herhalen is het goed!

Nu heeft Tamara een klein jaar geleden het boek ‘Kankervrij’ van William Cortvriendt gekocht. William Cortvriendt is de persoon die ook de televisieserie ‘Hoe wordt ik honderd’ presenteert en hierin o.a. twee mensen met diabetes type 2 van hun ziekte afhelpt. Ik ben niet persé fan van het boek in de zin dat het de gebruikelijke behandelingen tegen kanker (chemo, bestralingen en opereren) wat onderuit haalt, maar wat ik wel uit het boek opgepikt heb is dat je zelf dingen kunt doen, preventief, maar ook als je al kanker hebt.

Kanker is voor zijn stofwisseling afhankelijk van suikers, het kan geen vet of eiwitten verbranden zoals gezonde cellen wel kunnen. Dus heb ik bedacht dat geen suikers eten kan werken. En de simpelste manier om dat te doen is niet te eten… Dat ga ik nu proberen!

Maar mijn belangrijkste wapens zijn en blijven een gezonde basisvoeding (dat kan nog gezonder!!!) en lekker veel bewegen. Dat heeft al zoveel geholpen!

Reactie plaatsen

Reacties

Olga de Lange
3 jaar geleden

Jos en Tamara (en de kids),
Geen woorden. Wat andere mensen op de vorige blog hebben gereageerd is zo mooi gezegd.
En ik vind het zo typisch voor jou Jos, dat je alweer bezig bent met de volgende stap!
Zo knap. Hou het vol. Ook wij denken aan jullie en wensen je alles wat je nodig hebt.

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

Ongelofelijk Jos, hoe jij steeds weer nieuwe wegen bedenkt en positiviteit bent om je ziekte te lijf te gaan!! DIEP RESPECT!Heel veel sterkte en succes!! Lydie