Jos: "Operatiedatum!"

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 13:13

6 September mag ik weer onder het mes. Na een belafspraak en een pré operatieve screening eerder deze week hadden we vandaag een gesprek met de chirurg. Hij heeft uitgebreid de tijd genomen om de operatie door te spreken en hij had bovenstaande datum voor ons!

Allereerst het plekje op mijn rug. Bot is, naast veel kalk, ook levend weefsel en in mijn wervel zat een plekje dat op de PET/CT oplichtte. Dit plekje is zichtbaar op de MRI, maar geen kanker. Er zitten een aantal bloedvaten dicht bij elkaar.

Dan het buikvlies. Dat wordt tijdens de operatie opnieuw bekeken. Mogelijk zijn de kankercellen daar verdwenen, maar dat hoeft niet. Als het niet zo is kan het buikvlies toch tijdens de operatie geschraapt worden. Volgens nieuw onderzoek levert dat bij kleine plekjes (en het is klein) ongeveer dezelfde resultaten als spoelen met chemo.

En als laatste het hoofddoel, de tumoren in mijn lever. Twee daarvan zitten op nieuwe plekken aan de buitenkant van mijn lever en kunnen eventueel ‘gekookt’ (ablatie) worden. Of de chirurg gaat koken of snijden beoordeelt hij tijdens de operatie. De derde tumor zit in oud operatiegebied, de ‘makkelijke’ tumor van de operatie van 6 april. Deze is het lastigst omdat er littekenweefsel zit wat verklevingen kan geven. De operatie begint als kijkoperatie, maar door de verklevingen moet mogelijk toch een incisie gemaakt worden.

Ik ben blij dat de operatie zo snel al gepland is. Van mij mag het morgen! Weg met die tumoren!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
3 jaar geleden

De echte zomer laat ook op zich wachten Jos,
We gaan gewoon voor onze “zomer”.
Weg met die tumoren/ donkere wolken!
Groetjes ❤️❤️❤️❤️