Jos: "Oncoloog"

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 23:00

Even het plaatje schetsen. In 2018 ben ik voor mijn endeldarmkanker terecht gekomen in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Dat ziekenhuis heeft een gerenommeerd kankerinstituut en een specialisme op het gebied van (endel)darmkanker. Maar het Catharina doet geen leveroperaties, daarvoor is het Maxima Medisch Centrum (MMC), ook in Eindhoven, het regionale centrum. De operatie eerder deze maand en die in 2019 vonden daarom plaats in het MMC. Daar is ook de tumor op mijn buikvlies gevonden. Maar mijn reguliere behandeling is in het Catharina.

Door onderzoek in het Catharina is er sinds 2015 een behandeling voor buikvlieskanker. Die behandeling waarbij ze de buikholte spoelen met verwarmde chemo wordt nu in zes ziekenhuizen in Nederland toegepast. Dus op een betere plek kan ik niet zitten voor mijn buikvlieskanker.

Daarom wou ik graag horen van ‘mijn’ oncoloog over het ontdekte plekje op mijn buikvlies. Ook hoe ik dat in het geheel van mijn ziekte moet zien. De oncoloog was vrij duidelijk. Uitgezaaide kanker is spannend!

Er is altijd kans dat er nog plekjes zitten en om die reden heb ik ook de chemo gehad voor de operatie. Dat er nu een plekje gevonden is betekend dat ik zeker weet dat ik er nog niet vanaf ben. De grote vraag is en blijft of dit het enige plekje is. Dus de scans over drie maanden zijn spannend, maar dat waren ze ook geweest als het plekje op mijn buikvlies niet ontdekt was.

Fijn dat de belafspraak met de oncoloog snel gemaakt was!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.