Jos: "Beurs"

Gepubliceerd op 12 april 2021 om 21:54

Vandaag mocht het grote verband waar de drain gezeten heeft eraf. Toen ik daarna in de spiegel keek herkende ik mezelf niet. Mijn hele rechter zijkant ziet bont en blauw. Overal bloeduitstortingen en littekens. Tien incisies totaal, de langste net onder mijn oksel. Als ik dit zie begrijp ik niet dat ik me zo goed voel. De schoonheidsprijs ga ik niet meer winnen!

En toch… Ziet het er allemaal netjes uit. De wonden zitten netjes dicht en dat blauw trekt wel weer weg. Donderdag heb ik een afspraak in het ziekenhuis met beide chirurgen. Dan gaan de hechtingen onder mijn arm eruit en kunnen we de operatie nabespreken. Niet alleen ben ik de chirurgen (net als iedereen in het ziekenhuis) ontzettend dankbaar dat het ze weer gelukt is mijn tumoren te verwijderen, maar ik ben ook wel benieuwd naar waarom ik volgens hun zo goed herstel van deze operatie.

Verder lukt het bijzonder goed om te wandelen. Bij andere operaties ging ik voor korte stukjes in de straat, maar nu lukt het me al om de hele straat uit te lopen. Dat heb ik 2x gedaan vandaag, en nog een korter stukje.

Dan het meest gekke. Ik vermoed dat vandaag één van de pijnstillers die de chirurg heeft achter gelaten is gezakt. De huid rechts op mijn buik voelt verdoofd aan. Dat is een heel raar gevoel omdat het verdoofde stuk vrij strakke grenzen heeft.

En… ik snap nu ook waarom ik niet momenteel niet op mijn rechter zijkant slaap.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

O Jos, wat een gehavend lijf, maar je leeft en bent kankervrij!! Je bent het levend bewijs dat een mens heel veel kan hebben, zeker omdat je er zelf zoveel voor hebt gedaan. Diepe buiging!! Ga zo voort! Lydie.

Joke Slabbekoorn
3 jaar geleden

Hoi Jos kreeg deze foto gisteren van Jannie ,dacht zoooo. das niet mis maar eer we paar maanden verder zijn zul je er weinig meer van zien en onvoorstelbaar dat je nog geen week na zware operatie al aan wandelen bent Chapeau! groetjes van ons

Michel en Roos
3 jaar geleden

Nou...dat is niet alleen een voorbereiding als Rocky, maar ook zo gehavend uit de strijd :) Fijn dat het herstel zo voorspoedig gaat!

Diana Delissen
3 jaar geleden

Hoi Jos , jou operaties zijn bijna identiek aan de mijne . Beurs en gehavend ....heel herkenbaar en snelle genezing ook. Dat dove gevoel op de buik heb ik ook rechts onder. Dat gaat ook niet meer weg bij mij , kleine zenuwtjes doorgesneden bij operatie. Hopelijk hersteld het bij jou nog wel. Top dat je snel hersteld , ga niet te snel want dan heb je ook meer kans op litteken breukjes. Succes

Bianca
3 jaar geleden

Je zou er een plattegrond van kunnen tekenen. Het ziet er heftig uit. Mooi dat je een goed en snel herstel ervaart. Je lijf heeft wel even tijd nodig, dus neem ook de tijd. Gaat niet vliegen voordat je kunt rennen zogezegd. Sterkte!