Jos: "Een dagje ziekenhuis"

Gepubliceerd op 11 maart 2021 om 23:16

Vandaag stond de pré-operatieve screening en een gesprek met de longarts op het programma. De pré-operatieve screening bestond uit het doorlopen van enkele vragen met een verpleegkundige en een gesprek met een anesthesist.

Met de anesthesist had ik direct een klik omdat hij dezelfde geboortedatum als mij had (wel een ander geboortejaar). We hebben alles doorgenomen om er zeker van te zijn dat de anesthesist niet voor verrassingen komt te staan tijdens de operatie en we hebben de details van de operatie doorgesproken.

Voor de operatie staat 6,5 uur ingepland. Dat wordt een pittige. Ook is er een redelijke kans dat ik op de Intensive Care kom na de operatie. Wel wordt een groot deel van de operatie via laparoscopie uitgevoerd (een kijkoperatie), wat er over het algemeen voor zorgt dat een patiënt stabieler blijft, dus misschien kan ik de IC ontwijken… Maar er wordt wel een IC bed gereserveerd. Verder krijg ik een epiduraal (ruggenprik) tegen de pijn na de operatie en lokale verdoving.

De longarts was ook een fijne man die ook schaatst, dus ook met hem had ik direct een klik. Hij vertelde het goede nieuws dat ik waarschijnlijk niets ga merken van verminderde longcapaciteit na de operatie. Daar ben ik blij mee.

Een operatiedatum is nog niet bekend, maar ik heb groen licht van de leverchirurg en de anesthesist en de longarts. Volgende week een test van mijn longcapaciteit en een gesprek met een verpleegkundig assistent en dan mag ik… Kom maar op!

Reactie plaatsen

Reacties

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

Proficiat Jos, nu zo dichtbij. Het wordt nog pittig, maar als je zo’n goeie conditie hebt als jij en er zo positief instaat, dan MOET het goed komen. Sterkte en groetjes, Lydie

Rinus en Marieke
3 jaar geleden

Prachtig ! Groenlicht van de leverchirurg en groen licht van de anesthesist en de longarts. Daarna nog een test van je longcapaciteit en een gesprek met de verpleegkundig assistent en dan mag je......!!! Dat ziet er allemaal goed uit en je bent de Jos weer met al zijn moed en positiviteit ! Je weet ook op welke manier ze gaan opereren. Niets staat nog in de weg. We beginnen nu alvast te duimen dat alles weer goed komt en dat je over een poos weer de gezonde Jos mag zijn ! Héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!