Jos: "De echte voorbereiding"

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 23:38

Gisteren heb ik een heerlijk biertje gedronken. Want ook jezelf goed voelen is een deel van de voorbereiding op de operatie. Maar mijn echte voorbereiding bestaat uit gezond eten en veel bewegen. Eigenlijk dingen die ik altijd al doe. Het verschil is dat ik nu bewust elke dag sport omdat ik weinig tijd heb om mijn conditie weer op te bouwen. Sommige dagen sport ik trouwens intensiever dan andere. Gisteren heb ik volle bak gefietst en vandaag een ronde gewandeld om mijn benen wat te laten herstellen.

En morgen begint een ander deel van de voorbereiding. Eerst de pré-operatieve screening en daarna een gesprek met de longarts. De pré-operatieve screening is om er zeker van te zijn dat ik veilig onder narcose kan en dat ze tijdens de operatie niet voor vreemde verrassingen komen te staan. De online vragenlijst heb ik al ingevuld en morgen gaan ze fysiek kijken of ik er klaar voor ben.

Zelf ben ik het meest benieuwd naar het gesprek met de longarts. Ik heb geen idee hoe het herstel van een longoperatie gaat en welke blijvende schade er overblijft. Ook ben ik benieuwd of er al iets verteld wordt over een operatiedatum. De 19e maart heb ik nog een gesprek gepland staan met een verpleegkundig specialist, maar ik denk dat als er een gaatje is dat ik gewoon opgeroepen ga worden. Ik ben benieuwd, morgen meer details!

Oh ja, eiwitten eten voor de operatie is trouwens geen grap. Dat helpt voor een snel herstel!

Reactie plaatsen

Reacties

Diana
3 jaar geleden

He heel veel succes. Ik heb in okt 2020 een longoperatie gehad voor de verwijdering van een longuitzaaiing in het MMC ik had dr Govaarts. Ik heb niets ingeleverd na mijn gevoel.