Jos: "Bloed prikken"

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 21:55

Volgend weekend en maandag worden nieuwe scans gemaakt. Wederom een CT van mijn longen en een MRI van mijn lever. Op basis van deze scans bepaald de chirurg hoe hij de tumoren gaat verwijderen.

Bij de CT-scan wordt een contrastmiddel ingespoten. Om zeker te zijn dat dit middel goed afgebroken wordt in het lichaam moet vooraf de nierfunctie getest worden. Dus vandaag zijn we naar het Maxima Medisch Centrum gereden om bloed te laten prikken.

Waarom trouwens het Maxima in plaats van het Catharina ziekenhuis waar ik normaal onder behandeling ben? Dat komt omdat het Maxima een specialisatie heeft in leveroperaties. Die operaties worden te weinig uitgevoerd om in alle ziekenhuizen de expertise te hebben. Het Maxima Medisch Centrum is het doorverwijs ziekenhuis voor de regio oost Brabant.

Ik ben benieuwd hoe de chirurg gaat reageren op de nieuwe scans. Hij is degene wou dat er een CT van de longen gemaakt werd omdat hij niet wou opereren in de lever zonder dat hij zeker was dat de rest schoon was. Daardoor zijn de twee plekjes in de longen ontdekt, een goede call dus!

Maar daardoor was hij ook degene die ons vorig jaar november vertelde dat er niet 1 maar 4 tumoren waren. Hij heeft ons dat slechte nieuws vertelt. Hopelijk gaat hij ons binnenkort vertellen dat hij alle vier de tumoren in 1 operatie kan behandelen…

Maar dat is afwachten. Eerst uitzieken van de laatste restjes van de chemo. Vandaag was frietdag, het ergste zit erop!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.