Jos: "Zwaar"

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 21:23

Bwoaaagh, ik heb het zwaar vandaag. Ik ben zo blij dat dit de laatste keer is en dat de chemo er nu echt in zit. Vanmorgen gaat het nog enigszins, maar vanmiddag en vanavond is het echt afzien. Morgen nog een dag en dan hoop ik dat het langzaam beter gaat. Ik ben er klaar mee!

Het is ook nogal wat, van de afgelopen 11 weken ben ik er minstens 6 ziek geweest. En elke keer weet je dat je ziek wordt en waarvan je ziek wordt. Ik vind daar twee dingen heel lastig aan. De eerste is dat ik me echt moet voorbereiden om de chemo in te laten lopen. Bewust ziek worden. Het kost bij mij echt wat rekenkracht om me daaroverheen te zetten. Gelukkig weet ik sinds de vierde chemo dat de tumoren ook last hebben en dat helpt.

Het andere wat ik lastig vind is dat het zo lang duurt dat je ziek bent. Op een gegeven moment ben je dat zo beu om jezelf lusteloos en zwak en traag te voelen. De dagen zijn echt doorkomen en dat past niet zo bij mij. Vandaag is zo’n doorkomt dag. Ik zal blij zijn als de eerste tekenen van herstel komen!

Volgende week ga ik weer lekker sporten, conditie opbouwen voor de operatie. Dan ben ik het ziek zijn vergeten als ik mijn eerste rondje ga mountainbiken. Die tijd komt echt weer. Maar nu lijkt dat nog even heel ver weg!

Reactie plaatsen

Reacties

Karin
3 jaar geleden

Je bent er bijna Jos, je hebt je er behoorlijk doorheen gebikkeld!! Het einde is in zicht en dat rondje komt er echt aan! Sterkte met dit stomme ziek zijn en de laatste loodjes 😘

Rinus en Marieke.
3 jaar geleden

We hebben weer een aantal blogs van je doorgenomen en tonen heel veel respect voor de manier waarop je met je chemotherapie omgaat. Je bent een kanjer ! Je positiviteit is ook een enorme steun voor jezelf maar ook voor Tamara en jullie kinderen. We leven, op afstand, ontzettend met jullie mee ! Ook wensen we jou en Tamara en de kinderen ontzettend véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!