Jos: "Telefoontje"

Gepubliceerd op 13 februari 2021 om 22:05

Gisteren ging de blog over schaatsen. Ook vanmorgen hebben we weer heerlijk van het ijs genoten. De kinderen kregen les van IJsclub Tilburg op natuurijs, hoe vet is dat? Mooi om daar rond te lopen en zoveel bekende gezichten te zien genieten van de omstandigheden. Echt geweldig. Voor volgend jaar heb ik ook dit weer bestelt, en als het niet in Nederland komt dan zal ik toch weer naar Oostenrijk of Zweden moeten. Zit niets anders op…

Maar gisteren stond ook een belangrijk telefoontje op het programma. Ik heb een belafspraak met een verpleegkundig assistent van  het Maxima Medisch Centrum, het ziekenhuis waar ik aan mijn lever geopereerd ga worden.

Ik hoop dat ik zo snel mogelijk onder het mes kan, maar die verwachting wordt enigszins getemperd. Door de chemo wordt de lever een beetje ‘papperig’, waardoor een operatie minder prettig is. Er wordt eerst een nieuwe MRI-scan gemaakt van mijn lever om precies te zien hoe de tumor ervoor staat na de chemo, en afhankelijk daarvan wordt medio maart een operatie ingepland. De exacte datum hangt mede af van de scans.

Voor nu komt maandag er weer aan. De laatste keer chemo. Door het mooie schaatsweer is mijn batterij lekker opgeladen. Het zijn de laatste loodjes en die wegen het zwaarst. Ik heb er nog steeds geen zin in, maar daarna ben ik er echt vanaf. Even doorbijten nog.

Morgenochtend gaan we weer lekker schaatsen. Nog even genieten. Want vanaf maandag… Gaat het dooien.

 

Foto's gemaakt door Jeroen, fotograaf en manus van alles bij de IJsclub! Bedankt voor de foto's Jeroen!

Reactie plaatsen

Reacties

Tannie
3 jaar geleden

Wat fijn dat jullie zo van dat schaatsen genoten .Wat een doorzettingsvermogen.heb jij toch.Sterkte voor de week die komen gaat. Groeten uit Wemeldinge