Jos: "Gekke bijwerkingen"

Gepubliceerd op 10 januari 2021 om 17:41

Iedereen weet dat chemo bijwerkingen heeft. Je wordt er ziek en kaal van. Klopt. Ik voel me, zeker in de eerste week, niet fit en hoewel de oncoloog denkt dat ik niet helemaal kaal ga worden heb ik haaruitval. Ik heb niet gekozen voor een cold cap, maar het is een geweldige vinding! Er zijn ook een heleboel bijwerkingen waar je niemand ooit over hoort.

Bij de oncoloog wordt ik gewogen. Toen ik voor de tweede kuur op de weegschaal ging staan zei ik gekscherend: “Het wordt er ook niet minder op hè”. “Klopt”, zei de oncoloog, “Da’s ook een bijwerking”. En inderdaad, mijn voedselpatroon is heel anders. Fruit is veel lastiger om te eten. Ik heb echt zin in friet met een frikadel speciaal met van die heerlijke vettige saus en een bereklauw saté… Terwijl ik we dat normaal nooit eten. Joyce viel ooit op bij een kinderfeestje omdat ze de McDonalds niet kende. Maar nu… Juist in de eerste week als ik me niet lekker voel heb ik zin in vadsige snacks!

Verder heb ik veel snot en speeksel, en af en toe wat bloed als ik mijn neus snuit. Mijn huid wordt dunner en dat merk ik o.a. doordat er stukjes oplosbare hechtingen naast mijn oude litteken op mijn buik naar boven komen. De kachel staat een graad hoger omdat ik veranderd ben ik een koukleum. Gekke pukkeltjes. Rare geur in mijn neus. En ga zo maar door. Teveel gekke bijwerkingen om op te noemen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.