Jos: "Chemowandeling #35"

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 22:42

Voor de chemotherapie begon had ik me voorgenomen om elke dag een rondje te gaan lopen. Dat is het doel. De afstand maakt niet uit, het gaat om de intentie. Inmiddels heb ik chemowandeling nummertje 35 erop zitten en heb ik elke dag gewandeld.

In totaal heb ik er 218,46 kilometer opzitten. Gemiddeld wandel ik 6,24 kilometer per dag. Aan de afstanden die ik loop zie ik precies of ik in een goed of een slechte week zit. In een goede week met een beetje weer lukt het best om 10 kilometer te lopen. Nu moet ik daar niet aan denken. Maar toch wat chemowandeling 35 goed voor 6,32 km in 1 uur en 5 minuten.

Toch droom ik er stiekem van om weer lekker te schaatsen, skeeleren, te rennen of op mijn mountainbike te zitten. Mijn ‘normale’ sporten. Of gewoon aan het werk te zijn. Niet mezelf lamlendig voelen, maar mezelf weer nuttig in te zetten. Ik weet dat ik hierdoorheen ga om dat weer mogelijk te maken in de toekomst, maar dat lijkt nu heel ver weg.

Vandaag stond mijn vader op de stoep om de bestrating in en rond het schuurtje af te werken. Mede door de regen blijft er genoeg werk liggen. Morgen komt hij terug met een oom van mij om de klus te klaren. Dat is echt super! Rinus en Rinus, nu al bedankt! Maar wat had ik graag mijn steentje bij gedragen… Letterlijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Joke Slabbekoorn
4 jaar geleden

Snap het heel goed Jos .blij dat Rinus wat kan doen .ik ben dan wel weer aan de wandel (noem het corona wandel)maar elke dag lukt niet altijd . volgende week hoop ik weer een betere week voor je

Jannie de Bel
4 jaar geleden

Succes Rinus en Rinus. Samen sterk. Ik voel met je mee Jos. Het plan was ook om het deze week zelf te doen en eventueel met hulp van Pa. Zo was het in oktober allemaal gepland. Wie had kunnen denken dat je weer midden in de chemokuren zit. Het zag er zo goed uit. Hoe verraderlijk kan het zijn. Sterk hoor dat je nog steeds iedere dag gelopen hebt. Je bent een voorbeeld voor heel veel mensen. Mijn gedachten zijn weer bij jullie.

Karin
4 jaar geleden

Hey Jos,
Wat ben je toch goed bezig, vind het zo knap van je.
Fijn dat mijn vader wat kan betekenen voor jullie!
Succes Jos!