Jos: "Twee kwaden"

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 22:50

Het blijft aanvoelen met de stootkuur. Zoals ik het nu zie zou ik de eerste dag wat meer medicijnen moeten slikken om te voorkomen dat ik over ga geven, en de andere dagen de dosis houden zoals het nu is. Het is echt kiezen tussen beter slapen of zieker zijn.

Ik sliep best goed met de wat lagere dosis die ik gisterochtend genomen heb. Daardoor heb ik minder hoofdpijn en ik ben ook wat helderder. Maar ik merk wel dat ik mezelf niet heel fris voel. Het gaat een beetje met vlagen. Soms lijkt het even goed te gaan en een moment later ben ik rillerig en koud en zwakjes.

Vandaag was een drukke dag. Vanmorgen vroeg stonden ze op de stoep om ons nieuwe tuinhuisje te plaatsen. Daarna kwam een collega van Tam en toen die op het punt stond om te vertrekken kwam de thuiszorg om mijn kastje af te koppelen. Kuur drie zit er nu echt in! Maar zodra de thuiszorg weg was merkte ik dat mijn energie op was. Toch maar even mijn bedje opzoeken.

Het blijft bizar om dit allemaal te doen voor een tumor die ik niet voel. Ik heb de plaatjes gezien, ze zitten er echt. Maar ik heb ze niet gemerkt en voor de chemotherapie was ik topfit. Nu niet meer, maar gaat dat over.

Conclusie, deze dagen zijn echt doorkomen. Nog een dag of twee en dan merk ik dat ik weer vooruit ga. Ik kan niet wachten!

Reactie plaatsen

Reacties

Anja Buitendijk
4 jaar geleden

Beste Martijn.

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!
Ik ben een goede bekende van je je vader en moeder.
Je moeder heeft je gewezen op je blog.
Je laat een geweldige indruk op me achter.
Hartelijk dank ook voor het gedicht van Toon Hermans.
Ik heb het ook anderen laten lezen super!
Het is je op het lijf geschreven.
Zelf nu je zo ziek bent blijk je mensen positief inspireren....
Ik denk aan jullie en 🙏 voor jullie!
Heel veel veel sterkte en beterschap.

🍀💐💪 hartelijke groetjes,

Anja Buitendijk

Rinus en Marieke
4 jaar geleden

Hopelijk zijn de dagen die je nog moet wachten totdat je weer gewoon kunt slapen en niet meer moet overgeven snel over zijn, zodat je weer op kunt krabbelen en weer kunt gaan lopen en je kracht weer wat kan gaan opbouwen. Blijf positief ! En.....we weten hoe positief je bent. Knok je er door ! We denken aan jou/jullie en we leven elke dag , op afstand, met jullie mee ! ( bedankt voor je mail ! ) We wensen je héél véél en daar komt ie...............STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!