Jos: "Nieuwe ronde"

Gepubliceerd op 3 januari 2021 om 23:08

Morgen mag ik op voor de derde ronde. Dat start met een bezoek aan de ‘prikstoel’ om mijn PICC lijn te verzorgen. Gelukkig doet de pleister niet meer moeilijk na het ‘MacGyver’ debacle vorige week. Ik ben blij dat ik toen langs het ziekenhuis gereden ben. Ook nemen ze op de prikstoel bloed af. Dat gaat naar het lab om mijn bloedwaarden te bepalen.

Dan stap twee. Na de prikstoel heb ik een gesprek met de oncoloog. Hij weegt mij en beoordeelt of ik fit genoeg ben. Dat doet hij mede aan de hand van mijn bloedwaarden. Als hij oordeelt dat alles goed is mag ik door naar de dagbehandeling.

Op de dagbehandeling wordt eerst mijn lijntje doorgespoeld. Daarna komt als eerste de immunotherapie aan de beurt. Dat moest bij de eerste kuur 1,5 uur inlopen, maar dat wordt steeds korter. Ik denk *twijfel twijfel* dat het nu maar een half uurtje in hoeft te lopen.

Als dat gebeurt is wordt de eerste chemo gereed gemaakt. Daarvoor krijg ik eerst een spuitje om te zorgen dat ik niet misselijk ben tijdens het inlopen. Daarna lig ik zo’n drie uur aan het infuus. Boekje lezen, praatje maken, Netflixen etc.

Dan de laatste stap, het aankoppelen van mijn kastje. Dat duurt niet zo heel lang. Zodra dat goed loopt mag ik weer naar huis. Meestal voel ik me dan nog best goed. De dip is pas na drie dagen, en na zeven dagen voel ik me weer goed. Nieuwe ronde nieuwe kansen!

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie
4 jaar geleden

Sterkte weer vandaag. Mijn gedachten zijn bij jullie en bij Pa. Die gaat met veel liefde en de hulp van Joyce en Joyce zand aanvoeren voor de nieuwe schuur. Met die twee knechten moet het snel gebeurd zijn. Veel liefs weer voor allemaal.

Piet&Martine
4 jaar geleden

We wensen jullie Geloof,Hoop&Liefde voor het nieuwe jaar. Een jaar waarin veel moed en kracht nodig is, en we hopen dat je de kanker mag overwinnen! Het allerbeste toegewenst. Sterkte!