Jos: "Mijn pleister"

Gepubliceerd op 29 december 2020 om 23:40

Mijn linkerarm, waar de PICC lijn in zit, blijft niet helemaal lekker voelen. Als ik mijn arm strek of juist teveel buig dan heb ik last in de buurt van mijn elleboog. Afgelopen nacht heb ik al de ‘kous’ die ik over mijn arm heen trek uitgedaan en met een soort gaasverband mijn aansluiting vastgemaakt, maar ook dat helpt niet.

Ik blijf nadenken wat het zou kunnen zijn. De pijn zit onder de wond en de wond ziet er schoon en goed uit. Dat is het niet. De kous is het niet. Misschien een spier die reageert? Halverwege de ochtend trek ik mijn trui uit om nog eens goed te kijken. Alles ziet er goed uit, de pleister zit mooi strak…

De pleister zit mooi strak! Maar verrek, de onderkant van de pleister zit precies aan de binnenkant van m’n elleboog. Daar waar ik van die mooie dunne huid heb waar je bijna doorheen kan kijken. En als ik mijn elleboog strek of juist buig wordt er lekker aan die huid getrokken. Op het oog ziet alles er goed uit, maar dat moet het zijn!

Het volgende dilemma, ga ik hiervoor de thuiszorg bellen of niet? Het is niet lekker, maar het kan ook geen kwaad. Vier januari bij de volgende chemo wordt mijn lijntje verzorgd en de pleister vervangen… Ik twijfel. Morgen eens kijken of het helpt om iets over de pleister heen te plakken, zodat er aan een ander stuk huid getrokken wordt. Eerst een MacGyver oplossing proberen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.