Jos: "Hoe voel je je?"

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 22:30

Goed! Ik voel me oprecht goed. De effecten van de eerste chemokuur ebben langzaam weg. Ik merk nog een paar kleine dingen. Mijn tong voelt dik en ik produceer wat meer speeksel dan normaal. Ook heb ik last van een lichte loopneus. Daarnaast is mijn ontlasting nog ontregelt, maar gelukkig geen diarree meer. En mijn huid wordt wat dunner. Dat is het eigenlijk. Oh ja, en mijn PICC lijn zit er. Echt veel last heb ik er niet van, maar heel natuurlijk is het nu ook weer niet.

Hoewel de bijwerkingen van de chemo gedurende de therapie op zullen bouwen, de eerste kuur zal lichter zijn dan de laatste, is het patroon wel duidelijk. De eerste week voel ik me niet fit en zijn de effecten het heftigst. Maar na een dag of 6 heb ik mijn energie weer terug en zal ik weer op krabbelen. Dat zal bij de laatste chemo misschien een dag of wat langer duren. Ook zullen de bijwerkingen die ik hierboven noem wat heftiger worden.

Tot dusver geen klagen. Ik ga de komende 5 chemokuren 5 pittige weken hebben waarin ik me niet fit voel. Dat is ongeveer vergelijkbaar met griep zonder de effecten van de koorts. Maar gelukkig ook 5 weken waarin ik energie heb en helder na kan denken. Dat is een goed vooruitzicht. En op de dagen dat ik me rot voel… Dan denk ik aan de kanker en hoop ik dat het daarvoor nog veel zwaarder is!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.