Jos: "Een datum!"

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 23:10

De dagen vliegen voorbij. Telefoneren, bellen, appen, visite, bloemen, huisartsenbezoek, mountainbiken, ziekenhuisbezoek, enzovoort. Ondertussen heb ik tijd nodig om mijn hoofd leeg te maken en mezelf mentaal voor te bereiden op de behandeling. Ik dacht dat vier tumoren teveel zou zijn. Maar chemo en opereren. Als dat mij de kans geeft om Joyce en Joey op te zien groeien laat ik met liefde de chemo in mijn aderen lopen!

Wanneer start het? Ik wacht op een plekje op de OK voor de plaatsing van de PICC-lijn. Daarna start de chemo snel. Ik loop steeds op mijn telefoon te kijken om te zien of het ziekenhuis niet gebeld heeft. Vanmorgen kwam eindelijk het telefoontje. Dinsdag 1 december wordt de PICC-lijn geplaatst. Hopelijk start de chemo een dag later!

Ik ben benieuwd hoe deze chemo gaat voelen. De vorige, in 2018, leek op de griep zonder koorts. Ik was slap en beroerd, maar had geen verhoging of spierpijn. Toen was het een kuur van drie weken, waarbij de eerste twee dagen mee vielen. De week daarna was zwart, de tweede week grijs en de laatste paar dagen was ik klaar voor de volgende kuur.

Volgens de oncoloog voelt deze chemo lichter. Bijwerkingen zijn diarree en haaruitval. In 2018 liep mijn ontlasting vrolijk mijn stoma in, van diarree had ik geen last. Nu wel… En, de oncoloog dacht dat ik genoeg haar had om niet kaal te worden. We zullen zien.

Stiekem ben ik blij dat het volgende week start. Nog even rust!

 

Bedankt voor al jullie kaartjes, appjes, cadeautjes, reacties, telefoontjes en ga zo maar door, enorm bedankt! Daardoor weten wij dat we er niet alleen voor staan!

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
4 jaar geleden

Hoi Jos,
Fijn om te lezen dat alles nu snel in gang gaat.
Een goed weekend en op naar maandag! 😘💪🏻

Joke Slabbekoorn
4 jaar geleden

Hoi .fijn dat er nu een datum is.geniet nog ff van het week end en veel sterkte dinsdag!

Sylvia
4 jaar geleden

Spannend voor jullie Jos en Tamara. Fijn dat het traject voort gaat. Ik ben een aantal jaren terug mee geweest met een vriendin die moest kuren voor borstkanker. Lichamelijkde Reacties van mensen waren heel verschillend. Ik hoop dat die zwarte week weg blijft Jos. Ik denk dat het meeleven jullie veel kracht geeft. Een lieve groet van ons uit Yerseke

Rinus en Marieke.
4 jaar geleden

Hallo Jos, er zijn data bekend ! Gelukkig dat je snel aan de beurt bent. Geniet nog van jullie lang weekend en dan héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!( elk uitroepteken is een kaarsje om je de kracht te geven. ) We denken aan je en leven met jullie mee.

Miranda Van de wiel
4 jaar geleden

Heel veel sterkte deze week! En de komende tijd