Jos: "Rotplek"

Gepubliceerd op 12 november 2020 om 13:59

Vanmorgen dan eindelijk het gesprek met de chirurg. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, hij had geen goed nieuws. De tumor zit deze keer op een rotplek. Midden tussen bloedvaten, slagaders en galwegen. De behandeling wordt sowieso een operatie en het ‘wegkoken’ van de tumor is van de baan omdat de bloedvaten te dichtbij liggen.

Om de operatie goed te kunnen plannen is er meer beeld nodig. Volgende week dinsdag (de 17e) staan een MRI van de lever en een CT van de longen gepland. De longen om er zeker van te zijn dat die schoon zijn, de MRI om de precieze plek van de tumor ten opzichte van al de vaten te kunnen bepalen.

Afhankelijk van het plaatje op de MRI zijn er opties. Het kan zijn dat de arts genoeg ruimte ziet om toch alles weg te halen tussen de bloedvaten door. Als dat niet zo is kan het ook zijn dat hij een groot deel van mijn lever, inclusief bloedvaten, moet wegnemen om ruimte te maken. Hoewel ook dan de capaciteit van de lever herstelt, groeien de bloedvaten niet meer aan.

Mocht ook daarvoor niet genoeg ruimte zijn omdat de tumor echt te dicht tegen de bloedvaten aan ligt dan moet de tumor eerst kleiner gemaakt worden met chemotherapie, waarna alsnog een operatie volgt.

Kortom, ik ben er nog niet vanaf en dat is een tegenvaller. Maar het lichtpuntje is dat we nog steeds praten over een behandeling!

Reactie plaatsen

Reacties

Jaap en Ella
4 jaar geleden

Wat krijgen jullie veel te verwerken Jos en Tamara. En wat een tegenvaller.. We hopen dat jullie toch een beetje houvast hebben aan dat kleine lichtpuntje. We denken aan jullie en wensen jullie alle kracht en sterkte toe..

Tante Tannie
4 jaar geleden

Wat naar allemaal om dat te lezen.Ik wens jullie strekte en kracht toe.Denk en leef mee.Liefs Tante Tannie

Max en Marijke
4 jaar geleden

O wat spannend allemaal zeg.
Heel veel sterkte hopen dat alles goed verloopt.

susanne hamelink
4 jaar geleden

Dat is nieuws dat weer even verwerkt moet worden. Jullie gaan uit van het beste. Gelukkig zijn hier ook nog mogelijkheden en veel kansen voor een goed herstel. Ik vind het wel heel naar dat jullie hier weer doorheen moeten met jullie gezinnetje. Jullie zijn sterk. En jullie gaan er weer voor. Heel veel sterkte! We leven hier in Terheijden met jullie mee. liefs

Anne Wiersma
4 jaar geleden

Hoi Lieve Jos,
Heel veel sterkte de komende week!
We zullen hard duimen voor de beste uitkomsten!
Veel kracht en succes gewenst en liefs voor jullie allemaal! Anne uit Goes

Joke Slabbekoorn
4 jaar geleden

Sinds ik hoorde dat er tumor gevonden was ,je blog weer trouw aan het lezen .vindt het zo geweldig van je dat jealtijd weer zo positief erin staat ,en telkens een lichtpuntje weet te vinden!! Sterkte weer hoor .!we denken aan julli.liefs van Rinus enJoke

Karin
4 jaar geleden

Pfff... dat is wel balen Jos. Ik ga ontzettend duimen voor je dat het toch de meest gunstige optie gaat zijn, sterkte Jos en Tamara!!

Rinus en Marieke.
4 jaar geleden

Jos, dat is net een tegenvaller. Maar zoals je schrijft : er wordt nog steeds gepraat over een behandeling. Blijf dus positief en dat ben je voor de volle honderd procent. We denken veel aan jou en Tamara en de kinderen en we wensen jullie en de kinderen héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!