Jos: "Elfstedenconditie"

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 23:21

Net voor in maart 2018 de eerste tumor bij mij geconstateerd werd had ik in Zweden 200km geschaatst. Ik wist al wel dat er iets niet goed zat want mijn ontlasting leek nergens meer op, maar ik wist nog niet dat ik kanker had. Het feit dat ik topfit de behandelingen in ben gegaan heeft mij enorm geholpen, zowel mentaal als fysiek.

Tijdens en na de rest van de behandelingen heb ik altijd mijn best gedaan om mijn conditie zo goed mogelijk op peil te houden. Oncologiefysiotherapie tijdens de chemo’s, wandelen, schaatsen, hardlopen. Ik denk dat ze in het Catharina nog weten dat ik twee dagen na de open buikoperatie vroeg naar de hometrainer. Ik was zelf verbaasd dat het ging!

Nu in deze coronatijd is het extra lastig om mijn conditie op peil te houden. Schaatsen (mijn wintersport) is grotendeels weggevallen. Daarom ben ik extra blij dat ik afgelopen zomer een mountainbike heb gekocht. Nu kan ik lekker het bos in en daar geniet ik enorm van. En om het gezellig te houden vraag ik vrienden om mee te gaan.

Ik ben supergemotiveerd! Zo heb ik afgelopen weekend 50km gefietst met Peter in Dorst (het plaatsje), en het weekend daarvoor 60km met een andere Peter in de Loonse en Drunense duinen. Odji motiveert mij om het hardlopen op te pakken en de komende tijd ga ik met meer mensen fietsen. Allemaal super bedankt, deze keer wordt het geen 200km schaaten, maar ik ga wel in Elfstedenconditie de operatie in!

 

Ps. Voorlichting over prehabilitatie van het Maxima Medisch Centrum.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.