Jos: "Toch geen coloscopie"

Gepubliceerd op 19 maart 2020 om 21:55

We leven in gekke tijden. Ik ben geen viroloog en ik pretendeer dat ook zeker niet te zijn, wel vind ik dat we erg draconische maatregelen nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De afgelopen twee jaar ben ik veel te veel thuis geweest en ik heb er best moeite mee. Ik mis de sociale contacten, mijn werk, de heerlijke Brabantse humor en leuke dingen om te doen.

Bovendien zie ik allemaal rare dingen die ik in onze nuchtere Hollandse samenleving niet verwacht had. Een rare plexiglas constructie bij de kassa bij de Praxis en mensen met mondkapjes op. Ik hoop dat het helpt, maar ik eeuhm… heb mijn twijfels…

Helaas is mijn coloscopie ook uitgesteld. Het vervelende aan dat onderzoek is de voorbereiding. Je dikke darm moet leeg en schoon zijn. Dat betekend twee dagen geen vezels eten, en dat ben ik niet gewend. Geen fatsoenlijk brood, geen nootjes, geen pitjes, enkel zacht fruit en maar een paar soorten groente. Het gekke is dat alles wat over blijft licht van kleur en/of helder is. Wit brood, heldere dranken, zacht fruit zonder schil (peer, banaan), kip, witte vis. En daarna mag je nog aan de laxeermiddelen. Ik zal jullie de details besparen, maar op een gegeven moment verlang je naar het onderzoek.

Maar goed, dat is tot nader order uitgesteld. Wel heb ik bloed laten prikken zodat ze mijn CAE waarde kunnen bepalen. Zo hebben ze de uitzaaiing in mijn lever ontdekt.

Nu wachten op de uitslag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.