Jos: "Een half jaar"

Gepubliceerd op 21 februari 2020 om 23:08

21 augustus 2019. Die ochtend rijden we al vroeg naar het ziekenhuis. Het is de dag waar ik lang op gewacht heb. Ik ga naar het ziekenhuis om geopereerd te worden aan mijn lever. Ik weet dat, in tegenstelling tot een darmoperatie, een operatie aan de lever risico’s met zich mee brengt omdat er zoveel bloed door de lever gaat dat een bloeding fataal kan zijn. Ik weet ook dat ik weer zal moeten herstellen.

Toch ga ik rustig de operatie in. Mentaal en fysiek ben ik klaar voor de operatie. Een week voor de operatie liep ik vooraan mee bij de drooglooptraining van de ijsclub. Naast mij liepen twee anderen. Ik keek om me heen en dacht: “Toch gek, dat ik volgende week geopereerd wordt terwijl ik me zo fit voel”. Maar ik wist ook dat er een tumor in mijn lever zat. De scans liegen niet!

Gelukkig ben ik de operatie goed doorgekomen. Nog geen half jaar na de operatie ben ik fit genoeg om te schaatsen op de Weissensee. Morgen ga ik me opgeven voor de schaatsloop. Gewoon omdat het leuk is. 10 kilometer schaatsen en 5 kilometer hardlopen. Vanavond heb ik 5 kilometer hard gelopen. Wat ben ik blij dat ik dat nog kan.

Vanmorgen rijdt ik weer naar het ziekenhuis. Met Joey. Hij heeft in het half jaar een aantal oorontstekingen gehad. Hij vind het spannend. Hij kent ziekenhuizen inmiddels. Gelukkig deed hij het goed en zei de KNO-arts dat het goed was!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.