Jos: "#opgeveniseenoptie"

Gepubliceerd op 28 januari 2020 om 17:01

Ik lig even op bed. De douche is bezet en de dekens zijn lekker warm. Ik stink zo erg dat je de kleur van mijn schaatspak kunt ruiken. Maar wat heb ik enorm genoten vandaag!

Waarom de titel? Omdat ik na zo'n 157,5 kilometer besloten heb dat het mooi geweest was. Ik heb 157,5 kilometer genoten van het schaatsen, van de barre omstandigheden, van de mensen om mij heen en de regen op mijn gezicht. Maar het dooide behoorlijk en het ijs werd zo slecht dat voor mij de lol eraf was. Liever stoppen na 162,5 km dan een gebroken pols na 195km! En als de lol eraf is… Dan stop ik. Heel simpel, ik schaats voor mijn plezier en als ik dan de tocht volbreng is dat mooi, maar voor mij geen doel op zich.

De laatste 5 kilometer waren emotioneel. Sowieso is de batterij leeg, dus emoties komen makkelijk. Maar alles wat er na de vorige tocht op de Weissensee en de tocht in Zweden is gebeurd ging door mijn hoofd. Mijn ziek zijn, mensen die niet het geluk hebben gehad wat ik wel heb, de enorme dankbaarheid dat ik in staat ben om überhaupt aan zo'n tocht te beginnen na alles wat er is gebeurd. Ik tel mijn zegeningen! 

Ik ben het hardgrondig oneens met het motto van Alpe d'huzes. Hun motto is: "opgeven is géén optie". Maar ik vind dat je altijd de keus hebt of je door wil gaan of niet, in alles! Daarom de titel. #opgeveniseenoptie!

Wat heb ik lekker geschaatst vandaag!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie en Rinus de Bel
4 jaar geleden

Wow! Jos wat zijn we trots op jou. Opgeven is inderdaad een optie. Dat zie je weer maar. Zeker geen schande. Je hebt een schitterende prestatie neer gezet. Dit pakken ze je niet meer af. Gefeliciteerd.

Joke Slabbekoorn
4 jaar geleden

Respect Jos. Dit is niet mis wat je hier presteer! Als je bedenkt dat je half jaar geleden een operatie ondergaan heb en nu deze presentatie neerzet kan ik alleen maar respect voor hebben

Bianca
4 jaar geleden

Ik vind het een superprestarie! Ik hoorde op de radio dat het zwaar was. Om met oma te spreken; ik heb nog nooit 170 km geschaatst, dus knap! ( al had ze het dan over Engels ofzo! )

Karin en Guido
4 jaar geleden

Jos, Wat hebben we een respect voor jou! Topprestatie en mooi dat de emoties dan komen, die mogen er ook zijn en je zet zoiets moois neer. Bikkel!!!
Liefs van ons, ook voor Tamara!

Thea
4 jaar geleden

Je bent gewoon een KANJER!

Jolanda Bazen
4 jaar geleden

Zoveel respect voor jou. Met of zonder deze prestatie!! Jij bent een doorzetter! Hoe dan ook!
Maar zoals mijn vader altijd zegt: ‘je mot je verstand gebruuke!‘ 😉

Sylvia
4 jaar geleden

Wat goed van je Jos, het besluit om op tijd te stoppen. Dit is geen opgeven, maar je verstand de voorrang geven. Fantastisch gedaan.

Jacqueline Hoes
4 jaar geleden

Wat mooi gezegd Jos, en wat een prestatie en super dat je gestopt bent op het moment dat je voelde het is goed zo! Geweldig dat het gelukt is, je bent een topper en mag trots op jezelf zijn, respect !