Jos: "Zwemdiploma"

Gepubliceerd op 14 januari 2020 om 19:08

Zaterdag 17 maart 2018. Op dat moment weet ik ongeveer 24 uur dat ik kanker heb. We zijn bij Health Club Toucan. Joyce gaat daar zwemles volgen en we zitten bij de informatiebijeenkomst.

“Hoe lang duurt het voordat de kinderen hun zwemdiploma hebben?”, vraagt iemand

“Ongeveer anderhalf jaar”, is het antwoord.

Op dat moment doet het getal mij niets. Maar als we met z’n vieren naar huis rijden denk ik terug aan dat moment. Anderhalf jaar… Hoe zal het dan met mij gaan? Ben ik er dan nog? Ik breek en dat is het moment dat het besef binnenkomt dat ik kanker heb.

En afgelopen zaterdag was het zo ver. Joyce heeft afgezwommen. Trots als een pauw neemt ze haar zwemdiploma in ontvangst. In de zaal denk ik terug aan het moment in de auto. Ik ben de geluksvogel die erbij is. Ik voel een nederige dankbaarheid en geniet van het moment.

Het is heel bijzonder hoe ik er nu bij zit. Gisteren ben ik met schaatsvrienden naar Flevonice geweest. Daar heb ik 85km geschaatst, en toen ik thuis kwam moest ik haasten om op tijd bij de ijsbaan te zijn om zelf training te geven. Nog anderhalve week en ik vertrek naar de Weissensee om daar 200km te gaan schaatsen. Ik heb er zin in en ik ga genieten van elke seconde!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
5 jaar geleden

Ook bij mij gingen de gedachten terug naar anderhalf jaar geleden. De tranen sprongen wel even in mijn ogen. Nu van trots en dankbaarheid. Dat wij dit mee mogen maken als opa en oma is geen vanzelfsprekendheid. Dat jij er bij zat Jos deed me heel veel. Het had zo maar heel anders kunnen zijn. Trots op Joyce. Wat deed je het goed. Op naar B.

Ina remijnse
5 jaar geleden

Joyce gefeliciteerd met je zwemdiploma en de rest van de familie ook. Groetjes O(ma)

Joke Slabbekoorn
5 jaar geleden

Gefeliciteerd Joyce knap hoor. Blij dat je weer zo kan schaatsen Jos alvast heel veel plezier daar! Mooi dat je dit weer kan. Blij voor jullie

Jaap en Ella
5 jaar geleden

Een zwemdiploma halen is altijd al een mooie beleving voor ouders en oma's en opa's maar voor jullie ook een moment van dankbaarheid.Van Harte Gefeliciteerd Joyce. 🤗 Wat knap Jos dat je de conditie en de moed hebt om 200 km. te gaan schaatsen. We wensen je een fijne tijd en veel succes in Oostenrijk.

Sylvia
5 jaar geleden

Kippenvel. Zoveel indrukken. Jos beter. Wat Tamara noemde over het tv programma Over mijn lijk. Joyce zwemdiploma gehaald. Jos naar de Weisensee.. Dankbaarheid vult mijn hart. Een lieve groet uit Yerseke