Jos: "Schaatsen!"

Gepubliceerd op 3 oktober 2019 om 23:06

Ik had verwacht dat het onwennig zou zijn. Maar zodra ik op het ijs stond was ik weg. Net alsof er geen zomerseizoen tussen heeft gezeten en er niets gebeurd was. Ik had ‘contact’ met het ijs en ik schaatste lekker weg.

Na een paar rondjes merkte ik wel dat mijn conditie een knauw heeft gekregen. Ik moest vaker overeind dan ik zou willen. Maar dat is na 6 weken niet sporten, wandelen daargelaten, en een flinke operatie niet zo heel gek. Wat verwacht ik ook. Rupsje Nooitgenoeg. Ik ben allang blij dat ik weer kan sporten en dat het zo goed gaat!

Bovendien heb ik een recordtijd neergezet. Een rondje 33,7. Dat heb ik op de vertrouwde Ireen Wüst IJsbaan nog nooit gereden. Dat zou heel knap zijn, ware het niet dat de baan in Nijmegen 66 meter korter is. Omgerekend kom ik op 40,4 seconden. Nog niet gek voor de eerste keer schaatsen!

Er komt een heel winterseizoen aan. Ik hoop mijn schaatstrainers cursus af te ronden en les te geven aan volwassenen en de kleine jeugd, zelf de nodige meters te schaatsen en mede te organiseren om vanuit de IJsclub naar de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk te gaan.

Genoeg te doen dus, ik verveel me niet deze winter. Ik heb er zin in!

 

De Ireen Wust IJsbaan nu, druk bezig om 12 oktober open te kunnen gaan!

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia
5 jaar geleden

Fijn Jos, houd moed

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Jos, wat een fijne berichten zijn dat allemaal. Zelfs recordtijden "neerzetten". Je kunt nu goed aan je conditie gaan werken en je cursus schaatstrainer gaan afwerken. Prima ! Op naar de Weissensee ! Vooral je laatste zin is van groot belang: IK HEB ER ZIN IN ! Buitengewoon. Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Karin
5 jaar geleden

Heerlijk om te lezen dat je stap voor stap herstelt en zelfs je geliefde schaatsen weer kunt onderbinden!! Het is jullie zo ontzettend gegund!

Olga De Lange-Bloembergen
5 jaar geleden

Jos en familie, wat doen jullie het goed. Fijn te lezen dat het zo goed met je gaat en dat je weer lekker aan de slag mag....op het ijs en voor je werk....succes.