Jos: "Feest"

Gepubliceerd op 12 juli 2019 om 23:20

Tam en ik zijn samen 80 jaar. En dat is reden voor feest. Want hoewel kanker onderdeel is geworden van mijn leven, bestaat mijn leven niet alleen uit kanker. Er hoort ook gewoon bij dat we vrienden zien en dat we samen lol hebben.

Ooit ergens in Goes is de traditie ontstaan dat we een BBQ organiseren. Inmiddels hebben we dat al minstens 10x gedaan. En altijd is het gaaf om te zien hoe vrienden uit Zeeland mixen met vrienden uit Brabant en dat iedereen het gezellig heeft met elkaar.

Buitenom de eerste keer dat we de BBQ gaven is er wel wat veranderd. Langzaam kwamen er steeds meer stelletjes. Toen voorzichtig de eerste kinderen en inmiddels staat er morgen een springkussen voor de deur omdat de kinderen de overhand aan het nemen zijn. Maar de sfeer is altijd hetzelfde gebleven. Lekker zomers ouwehoeren met elkaar, BBQ aan. Hapje en een drankje, niets moet en alles mag.

De kanker geeft het feest voor mij wel een extra lading. Door de kanker besef ik hoe mooi het eigenlijk is om ‘gewoon’ samen te zijn. En om ‘gewoon’ jarig te zijn. Weer een jaartje erbij. 10 BBQ’s geleden was dat vanzelfsprekend. En zo hoort het ook te zijn met een club uitgelaten 20’ers. Maar nu we samen 80 zijn blijkt dat gewoon toch heel bijzonder!

 

Bovenstaande foto is uit 2005. Er is nog niets veranderd...

Reactie plaatsen

Reacties

Joke Slabbekoorn
5 jaar geleden

Dat wordt genieten vanavond!!!Heel veel plezier!!!

Marijke
5 jaar geleden

Heel veel plezier vandaag
Geniet ervan.
Groetjes uit biezelinge