Jos: "PET/CT-scan"

Gepubliceerd op 4 juli 2019 om 12:09

Gisteren ben ik opnieuw door de PET/CT-scan geweest. Het voordeel van een PET/CT-scan ten opzichte van een gewone CT-scan is dat tumoren veel beter te zien zijn. Hoe dat kan heb ik hier beschreven.

Het onderzoek zelf valt erg mee. Een prikje voor een infuus, een uur in een stoel zitten onder een deken, een keer of zesentachtig plassen (zesentachtig keer is een tikkeltje overdreven, maar het plasmiddel werkt uitstekend!) en 25 minuten door de scan.

Ik ben gruwelijk benieuwd naar wat er op de scan staat. Ik hoop zo enorm dat het met deze ene uitzaaiing blijft. Meestal kan ik alles best een plekje geven en daarna doorgaan met andere dingen. Maar dit keer heb ik daar moeite mee!

Kanker is dus niet alleen een lichamelijk iets. Het gaat ook in je hoofd zitten. En dan niet alleen bij mij, maar ook bij Tamara en Joyce en Joey. Het is bijna schoolvakantie. Maar ik ben daar nog geen seconde mee bezig geweest.

Daarom wou ik gisteren zo graag gaan sporten. Dat geeft afleiding. Maar mijn rug gooit roet in het eten. Dus ga ik zelf een ronde wandelen. Goed voor mij rug en goed om mijn gedachten te ordenen. Relax Jos, het komt wel goed… Of niet? Aaargh!

Volgens de site van het Antoni van Leeuwenhoek ontwikkeld ongeveer 50% van de mensen met darmkanker uitzaaiingen in de lever. Ik ben dus geen uitzondering. Hopelijk ben ik dat wel met mijn fysieke conditie, al doet mijn rug anders vermoeden.

 

Links de afbeelding van een CT-scan, in het midden van een PET-scan en rechts de gecombineerde PET/CT-scan. Dit plaatje komt van ctoam.com, maar het bijzondere eraan is dat de tumor (op het rechterplaatje onder de witte pijl) ongeveer op dezelfde plek zit als bij mij. Bovenin de lever aan de rechterkant van mijn lijf ter hoogte van het hart.

Reactie plaatsen

Reacties

Christiaan
5 jaar geleden

Spannend allemaal weer!

Rinus en Marieke
5 jaar geleden

We kunnen goed begrijpen dat je "gruwelijk" benieuwd bent naar de uitslag van woensdag 10 juli. Hopelijk zijn er geen meerdere uitzaaiingen. Het is dus gewoon spannend. Probeer wat te relaxen. Makkelijk gezegd ee. We wensen je ontzettend veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sylvia van stee
5 jaar geleden

Wat is het toch spannend. Zal blij ziijn als het 10 juli is. Sterkte hoor.

Tante Tannie
5 jaar geleden

Wat een spannende week.Wens jou en Tamara en de kids heel veel sterkte.