Jos: "Verraden"

Gepubliceerd op 16 juni 2019 om 13:48

Ik voel me verraden. Door mijn eigen lichaam nog wel. Het ging zo goed. Overal zat een stijgende lijn in. Mijn conditie werd beter, mijn vermoeidheid minder, mijn ontlasting beter, het ging beter met mijn gezin en op mijn werk. En dan gooien die stomme bloedwaardes alles in 1 klap omver.

Weer die allesomvattende verschrikkelijke onzekerheid. Het ene moment lukt het om er best licht over te denken. De CEA waarden staan erom bekend dat ze vaak ‘false positives’ geven. Verhoogde CEA waarden hoeven niet te betekenen dat de kanker terug is. Ik omschrijf het zo: “Als er kuilen op het strand gevonden zijn betekend het niet dat er Duitsers waren, maar Duitsers staan er wel om bekend dat ze kuilen graven als ze naar het strand gaan.” (Als iemand een betere analogie heeft hoor ik het graag!) Als je echt zeker wilt weten dat er Duitsers zijn, moet je verder onderzoek doen, en dat is hetzelfde met de kanker. Vandaar de CT-scan.

Maar het andere moment ga je toch verder denken. Stel dat het wel kanker is. Zit het lokaal? Is het uitgezaaid? Ga ik dood? Ik ben er nog lang niet klaar voor om weer ziek te zijn. AAAAARRRRGGGGHHH!!!

En toch moet je verder. Woensdag a.s. is pas de CT-scan en een week later de uitslag. Nog anderhalve week onzekerheid. Ik voelde me zo goed!

Maar het vertrouwen is weg…

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke Hoogesteger
5 jaar geleden

Getsie, vervelend bah sterkte ermee.

sylvia van stee
5 jaar geleden

Met recht klotekanker, Jos. Wat een spanning voor jullie. Heel veel sterkte. Ik heb vrijdag de Ladies Ride in Goes gefietst. Zaterdag de Ride for the Roses in Terneuzen. Ook jouw naam stond op mijn rug nummer. We fietsten de eerste ander half uur in de stromende regen. Er werd gemopperd. Maar dat vond ik onterecht. Wat is dat nou in vergelijking met al die mensen die de strijd aangaan tegen kanker. We leven met jullie mee en wachten in spanning op de uitslag. Een lieve groet uit Yese. Sylvia

Thea Laban
5 jaar geleden

Lieve Jos,
Wat een naar bericht weer!
Ik zal voor je duimen!
Sterkte alle 4.❤️

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Hopelijk, Jos, zijn al die Duitsers ergens anders op vakantie en niet in jouw lichaam. De CT-Scan zal het straks aantonen.Dan is er die ene keer weer een moment, zoals je schrijft om er licht over te denken en het andere moment kun je het wel "UITSCHREEUWEN" van de onzekerheid !!! Pas als de uitslag er is weet je WAT er is. Blijf vertrouwen houden. Héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!