Jos: "De uitslag"

Gepubliceerd op 12 juni 2019 om 22:33

Vandaag krijgen middelbare scholieren die een eindexamen hebben gemaakt de uitslag. En vanmorgen zat ik ook te wachten op een telefoontje. Niet van de examencommissie, maar van de chirurg in het ziekenhuis. Ze belt me met de uitslag van het bloedonderzoek.

Voor dat bloedonderzoek heb ik begin deze maand bloed laten prikken. In heb bloed zitten zogenaamde ‘tumormarkers’, de CEA waarden. Deze waarden kunnen, met de nadruk op kunnen, een indicatie zijn van een nieuwe tumor.

Helaas is de uitslag van het bloedonderzoek niet goed. Mijn CEA waarden zijn verhoogd. Zoals gezegd, het hoeft niet meteen te betekenen dat de kanker terug is. Maar het is wel reden voor een vervolgonderzoek in de vorm van een CT-scan.

En we, het hele gezin, zit meteen weer in de spanning waar we zo hard voor aan het werken waren om die van ons af te schudden. Ineens is niet meer de certificering van Tamara het belangrijkste op de agenda, maar de uitslag van een CT-scan. Ineens zit ik weer met opgedroogde tranen een blog te schrijven en ineens hebben we het weer over kanker bij mij.

Dus voorlopig is het wachten op de scans. Weer de onzekerheid. Iets waar ik van had gehoopt om het even niet meer mee te maken. En op dat soort momenten komt de Zeeuwse spreuk die bij onze vroegere buren op een tegeltje stond weer naar boven.

’T is nie aars.

Het is niet anders…

Reactie plaatsen

Reacties

Bianca
5 jaar geleden

Spannend weer Jos!
Ik hoop met heel mijn hart op een goede uitslag van je CTscan.
Liefs Bianca

Joke Slabbekoorn
5 jaar geleden

Wat een tegenvaller!!Ga met heel m,n hart hopen ,duimen voor goede uitslag van scan .veel sterkte weer

Jaap en Ella
5 jaar geleden

We voelen met jullie mee.Wat een spanning geeft dat weer,en wat een tegenvaller.. We hopen op een goede uitslag en wensen jullie veel sterkte in deze spannende dagen

Wendy Wijnstra-Slabbekoorn
5 jaar geleden

Wat een tegenvaller..
We duimen heel hard voor een goede uitslag.
Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

Liefs Jacob Wendy Jolie

Karin
5 jaar geleden

Lieve Jos en familie,
Wat rot... ik duim ontzettend voor een goede uitslag, maar zo naar dat jullie weer in die spanning zitten. Ik denk aan jullie,
Liefs,
Karin

Pedro
5 jaar geleden

Hey Jos met kippenvel lees ik dit nare bericht. Ik mag hopen dat er een goed bericht uit de scan komt. Ik zal voor je duimen! Sterkte!!! Pedro

Christiaan
5 jaar geleden

We zijn er stil van Jos! Vloekwoorden komen boven maar daar heb je ook nix aan. T is nie aers. Hopen dat t wat mee valt.

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

We zijn hier stil, stiller dan stil. Moet dit nou ? Het ging net allemaal zo lekker. Moet je nu weer die hele route af gaan leggen. Het is wachten, wachten, spanning, huilen..............Dit kan toch niet? Ja, het schijnt dus wel te kunnen. Maar je schrijft dat de waarden zijn verhoogd en KUNNEN een indicatie zijn van een nieuwe tumor. Het hoeft niet maar het kan wel. Daar hebben we die onzekerheid en spanning weer. Dat tegeltje van de buren spreekt boekdelen: "'t Is nie aars". We wensen jou Jos en Tamara en de kinderen héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!