Jos: "Skeeleren tegen kanker"

Gepubliceerd op 8 april 2019 om 22:23

Het is prachtig weer. Het zonnetje schijnt en de temperatuur kruipt voor het eerst dit jaar richting de 20 graden. Bij het ophalen van mijn startnummer zie ik bekende gezichten. De mannen (m/v) van FEEST-skate die de skeelertocht van de Verbeeten Challenge gaan begeleiden. Normaal gesproken rijdt FEEST-skate elke vrijdagavond een ronde vanuit de binnenstad (laat weten als je mee wilt!). Ik ben ruim op tijd dus tijd om bij te kletsen.

Om 12 uur gaat de muziekbuggy aan en we zijn op pad. Het tempo ligt laag, alle tijd om van de route en het mooie weer te genieten. Regelmatig staan we stil omdat iemand materiaalpech heeft die met een veiligheidsspeld vakkundig verholpen.

Net voor de start hoor ik dat iemand die regelmatig meeging met FEEST is overleden aan kanker. Eind vorig jaar hebben we onze ziekte na een skeelertocht besproken. Hij wist toen al dat hij zijn kanker niet ging overleven. Eens temeer besef ik hoeveel mazzel ik gehad heb.

Als we de 14km afgelegd hebben worden we warm onthaald voor het Verbeeten Instituut. Er zijn aardig wat toeschouwers. Als ik mijn skeelers uitgedaan heb zie ik dames van Haar Totaal over de finish komen van de hardloopwedstrijd. Snel maak ik een praatje. Doordat het ineens zo’n warm weer is was het lopen extra zwaar.

De Verbeeten Challenge heeft een voorlopig recordbedrag van 120.297 euro opgehaald. Op naar de volgende skeelertocht tegen kanker, 24kika begin september. Maar eerst vele vrijdagavonden FEEST skaten!

Rust in vrede Hans!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
5 jaar geleden

Mooi bedrag opgehaald zeg! Maar wat een organisatie weer. Skeeleren, hardlopen, fietsen. Krijg het allemaal maar eens voor elkaar met al die veiligheidsregels van tegenwoordig. Respect voor de mensen die zich keer op keer hier voor inzetten. Mooi dat je mee hebt gedaan Jos. Heel veel succes alvast voor de volgende skeelertocht. 24KIKA.

Jaap en Ella
5 jaar geleden

Mooi bedrag opgehaald Jos. Super.

sylvia van stee
5 jaar geleden

Een beetje late reactie. Maar wat bijzonder. Horen dat iemand overleden is en JIJ LEEFT. Met elkaar zo bezig tegen kanker. Bijzonder

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Mooi recordbedrag opgehaald voor De Verbeeten Challenge ( voorlopig ) Geniet van je Feest skaten ! Veel succes, veel beterschap, veel geduld, veel lol met jullie gezin en we blijven er toch nog bij met heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!