Jos: "Blote voeten"

Gepubliceerd op 22 maart 2019 om 00:02

Terwijl ik dit typ heb ik mijn schaatspak nog aan. Ik kom net van het ijs gerold na de laatste training van dit schaatsseizoen. Zondag op het eind van de dag gaat de koeling uit en verandert het ijs langzaam in een plas water. Gelukkig hebben we de skeelers nog, maar schaatsen blijft het mooist. Ik moet mijn sport missen!

Traditioneel verloopt de laatste (wedstrijd-)training anders dan de andere trainingen. De jeugd komt verkleed, dus ik heb vandaag schaatsende bananen gezien en schaatsers in korte broek en T-shirt. Verder begint de training redelijk normaal. Maar de laatste 20 minuten slaat de gekte toe. Dan rijden we andersom over de baan. Om afscheid te nemen van het ijs lopen we een rondje op blote voeten over het ijs, dus even later zie je de eersten op blote voeten op het ijs verschijnen.

Vorig jaar liep ik het blotevoetenrondje met in gedachten dat het misschien wel eens mijn allerlaatste rondje ooit op het ijs zou kunnen zijn. Ik wist dat ik kanker had, maar niet of het uitgezaaid was. Ik heb toen echt afscheid genomen van het ijs en van het schaatsen.

Hoe anders is het blotevoetenrondje nu. De behandelingen zijn achter de rug. De tumor is weg en de eerste controle is goed. Deze keer zit ik in de opbouwfase. In alles zit een stijgende lijn. Zelfs in het weer, het is lente. Ik prijs mezelf gelukkig, laat de zomer maar komen!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke
5 jaar geleden

Wat er in een jaar allemaal kan gebeuren daar sta je soms versteld van. "Het blote voeten rondje"toen en "het blote voeten rondje"nu. In die tussentijd zijn er zeer ingrijpende dingen in jullie gezin en familie gebeurd. Maar alle behandelingen zijn klaar. Je bent tumorvrij en zoals we lezen is de eerste controle goed ! Je gaat nu stap voor stap vooruit ! De stijgende lijn zit er in ! Zoals jezelf zegt: "Er zit zelfs een stijgende lijn in het weer". Laat het een stijgende lijn blijven. We denken toch nog steeds veel aan jullie. Zoiets gaat nooit meer uit je hoofd. Tenminste bij ons niet. Maar laat de zomer maar komen en gaan jullie daar nu eens lekker van genieten. Heel veel succes met alles. Veel liefs voor jullie gezin en..........ik hou hem erin "héél, véél sterkte!" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!