Jos: "Normaal"

Gepubliceerd op 29 januari 2019 om 22:19

Waarom is het zo puzzelen na een succesvolle behandeling tegen kanker? Wat is daar nou zo moeilijk aan? Die vragen spoken regelmatig door mijn hoofd. Samen met mijn coach ben ik uitgekomen op onderstaand plaatje wat mij inzicht geeft.

 

Voordat de kanker werd ontdekt ging het goed. Tuurlijk is er zo af en toe een hobbel op de weg, maar we zijn lekker bezig met z’n viertjes. Dan wordt door drie kleine woordjes alles anders: “Je hebt darmkanker”. Al mijn (en onze) plannen kunnen overboord. Vanaf vrijdag 16 maart 2018 staat mijn leven in het teken van kanker.

De periode van diagnostiek en behandelingen duurt tot begin december. Mijn kanker is weg en mijn stoma is weg. Vanaf nu is alles weer normaal… Dacht ik. Maar dat is het niet. Ik heb de neiging om terug te veren naar hoe het was. Maar hoe het toen was is niet meer. Allereerst merk ik dat in het gezin. Ik moet mezelf er weer tussen wurmen en soms gaat dat goed maar soms ook niet. Ik ben niet meer ziek, maar ik merk de gevolgen nog steeds. Ik moet durven genieten van goede momenten.

Het duidelijkst is dat met sporten. De eerste keer op het ijs viel vies tegen. Ik genoot van elke seconde, maar ik kon niet wat ik voorheen deed. Ik moet conditie opbouwen. Zo is het eigenlijk met alles. Ik moet een nieuwe normaal zoeken. Maar die stap terug accepteren is o zo lastig!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
5 jaar geleden

Nogmaals sterkte Jos. Met het terugkeren waar je gebleven was op 16 maart 2018. In het gezin en in de projecten op het werk. En in de sport. Het gaat lukken. Liefs pa en ma

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Dit is een duidelijk overzicht van wat er allemaal gebeurd is en wat je nu verder moet gaan doen !!!! Pak de draad van voor de 16de maart weer op en ga er in alle geledingen weer tegen aan ! Ook dat zal soms even tegen vallen maar je hebt nu een richtlijn: een "terugkeringslijn" van toen alles nog goed ging. Probeer die weer goed op te pakken en dan daat dat allemaal weer gewoon lukken. Veel succes en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Even een verbetering betreffende het vorige blogje:"daat moet zijn gaat ".( op één na laatste regel )