Jos: "Schaatsen!"

Gepubliceerd op 24 december 2018 om 20:54

Vier tot zes weken na de operatie wordt afgeraden om te sporten. Na de open buik operatie heb ik vijf weken gewacht met schaatsen. Ik vind het belangrijk dat niet alleen het schaatsen gaat, maar dat ik ook sterk genoeg ben om eventueel een valpartij op te vangen. Al snel merkte ik toen dat ik fysiek geen last had en dat ik blij was dat ik lekker kon bewegen.

Morgen is het vijf weken geleden dat mijn stoma is opgeheven. Maar met kerst is de ijsbaan dicht. Dan maar een dagje eerder proberen. Dus vanmorgen vol goede moed mijn tas ingepakt en richting de ijsbaan. Eindelijk mag ik weer mijn schaatsen onderbinden. Met een grote glimlach op mijn gezicht stap ik het ijs op.

Direct kom ik bekenden tegen dus de eerste paar rondjes is het rustig wat kletsen en een beetje opwarmen. Even wennen aan het ijs en het ‘gevoel’ weer krijgen. Groepje gaat rond dat gemiddeld rondjes 50 rijdt (ongeveer 50 seconden per rondje). Die moet ik kunnen hebben.

Vorig jaar zou ik rondjes 50 langzaam hebben gevonden, maar nu draai ik lekker mee. Na een poosje moet ik afhaken. Ik heb nog wat conditie op te bouwen. Ik rijd nog wat rondjes voor mezelf en ik probeer nog een snel rondje te rijden, maar dat zit er nog niet in. Met een voldaan gevoel stap ik in de auto naar huis. Ik heb weer geschaatst!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Joke Slabbekoorn
6 jaar geleden

Wat fijn om te lezen dat je de schaatsen weer onder je kunnen binden hebt.dat is denk ik voor jou een hele goede remedie om je weer wat beter te voelen .toen je schreef met lach op gezicht de baan op zag ik in gedachten een big smile op je gezicht!!wens jou en je gezinnetje hele fijne dagen .

Peter Nouwens
6 jaar geleden

Welkom terug op onze ijsbaan. We hebben je gemist Jos. Rondje 50 is voor een eerste rondje top. De snelheid komt vanzelf wanneer je conditie beter wordt.

Jaap en Ella
6 jaar geleden

Nou Jos zeker stijgende lijn.Wat goed dat je weer al geschaatst hebt.Dat geeft toch weer goede moed,en is er volop van genieten..Wij zien Jade ook steeds meer vooruit gaan en genieten van de dingen die ze doet. Gisteren dan ook een heerlijk dag met de kinders gehad. Is toch een bijzonder gevoel en dat zullen jullie ook hebben. Voor jullie nog gezellige dagen en een fijne vakantie. Lieve groetjes uit Biezelinge

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Dat zijn ontzettend goede berichten. je hebt geschaatst ! Blijf zo door gaan, met je hoofd in de wind dan kan daar ook het één en ander uitwaaien ! Op deze manier bouw je weer conditie op en zijn de vooruitzichten nog veel beter. Veel succes en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!