Jos: "Bijkomen"

Gepubliceerd op 18 december 2018 om 23:48

Het eerste stuk van mijn behandeling, de diagnostiek, ging tergend langzaam. Ik wist pas na dik drie weken dat er geen uitzaaiingen waren. Dat terwijl ik eerder nog gehoord had dat er twee kleine plekjes op mijn lever zouden zitten. In eerste instantie werd mijn tumor ingedeeld in fase 4. Pas in Eindhoven is dat terug geschaald naar fase 3 (hier een artikel over de fase indeling bij endeldarmkanker).

Daarna is mijn behandeling snel gegaan. In eerste instantie zou de bestraling twee weken na de laatste chemokuur starten. Daar zat welgeteld 1 dag tussen. Daarna zei de chirurg dat ik zo’n drie maanden na de laatste bestraling geopereerd zou worden. Dat heeft nog geen zes weken geduurd. En mijn stoma zou rond de kerst pas opgeheven worden. De operatie was uiteindelijk 20 november…

Er heeft dus erg weinig tijd tussen de verschillende behandelingen gezeten. Aan de ene kant goed, dat betekend dat ik het fysiek allemaal kon hebben. Maar er is de afgelopen 9 maanden erg veel aandacht naar het fysieke stuk gegaan, zonder dat er tijd was om even bij te komen. Even fit te zijn en even alles op een rijtje te zetten. Even mezelf lekker te voelen.

Het beste in die 9 maanden voelde ik me na de bestralingen. Ik was moe, maar fit genoeg om te skeeleren. Toen had ik heel even de tijd om terug te kijken. Inmiddels ben ik weer twee operaties verder. Oh, wat verlang ik naar een fitte dag. Mezelf goed voelen!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

We snappen dat je verlangt naar een fitte dag ! Maar daar moet je ook zelf aan werken, denken wij. Michel heeft je ook aan het werk gezet . Probeer daar iets mee. Probeer uit de cirkel te komen waar je nu steeds in wordt rond gedraaid. Je moet daar zien uit te komen. We kunnen dit natuurlijk makkelijk tegen je zeggen maar probeer "de sprong" uit die cirkel te wagen. We wensen je daar veel succes mee ! Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!