Jos: "Coaching"

Gepubliceerd op 18 december 2018 om 21:11

Kom ik als nuchtere Zeeuw. Dik tien jaar geleden nu. Mijn eerste gesprek met wat nu mijn coach is via mijn werk. Wat was ik sceptisch. Wat moet ik met iemand die een beetje tegen mij gaat ouwehoeren? Ik weet toch zelf wel wat ik wil?

Dat dacht ik toen. Het duurde even voor het ijs gebroken was, maar uiteindelijk moest ik wel toegeven. Het is best fijn als iemand je een spiegel voorhoud en je eens vraagt waar je nu eigenlijk allemaal mee bezig bent. Iemand die langs de lijn meekijkt en dingen ziet waar je zelf blind voor bent.

In mijn carrière heb ik veel aan de coachingsgesprekken gehad. Michel werkt als een katalysator van mijn gedachten. Hij is enorm bedreven om je verhaal aan te horen en door een paar vragen te stellen je tot inzichten te laten komen. Michel vertelt me nooit wat ik moet doen. Maar na een gesprek met hem heb ik wel die inzichten gekregen.

Eerlijk gezegd twijfelde ik of ik Michel niet zou overvragen. Hij is tenslotte geen expert in het begeleiden van een (ex-)kankerpatiënt. Maar hij als ik maandag na het gesprek in de auto zit heb ik een hoop te overdenken. Hij heeft het weer geflikt! Ik heb inzichten in waar ik sta nu ik uit de trein geknikkerd ben. Inzichten ook in hoe ik stappen kan zetten en de omgeving kan verkennen.

Bedankt Michel. Je hebt jezelf overtroffen!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Goede gesprekken met Michel ! Het zet je aan het denken. Je hebt inzichten gekregen en daar kun je iets mee. Je kunt je dus zelf beter gaan maken. We wensen je daar ontzettend veel succes mee !!!! Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!