Jos: "Motivatie"

Gepubliceerd op 13 december 2018 om 00:34

Vanavond besprak ik met Tamara mijn ziekteperiode. Haar valt ook op dat ik juist nu, nu alles achter de rug lijkt, weinig motivatie heb. Het kost me moeite om een rondje te gaan wandelen. Het kost me moeite om iets te ondernemen. Ik ben er klaar mee!

Voor een deel komt dat doordat ik nog steeds erg onzeker ben over mezelf. Sinds mijn stoma weg is voel ik me beperkt. Ik kan niet ver bij een toilet vandaan blijven want elk moment kan ik kramp krijgen. Het komt ook door andere fysieke ongemakken, de pijn die nog altijd latent aanwezig is en de moeheid. Maar het komt ook omdat ik mezelf opnieuw moet uitvinden. Wat is er van mij over na 9 maanden behandelingen tegen kanker. Wie wordt de nieuwe Jos?

Die vraag worstel ik mee. Dat is een van de redenen waarom ik een gesprek heb aangevraagd bij de psycholoog. Van veel kanten hoor ik dat ik ‘het’ goed doe, maar voor mij is ‘het’ elke keer weer nadenken en bepalen wat ik wil en kan. Dat is een grote puzzel die ik op zal moeten lossen. Maar ik kan alle hulp gebruiken. Daarom stuur ik de coach die ik via mijn werkgever TMC heb vanavond laat een berichtje. Michel, zo heet hij, heeft mij al heel vaak helpen puzzelen. Hij reageert direct. Maandag a.s. zien we elkaar. Thanks Michel, nu al! En thanks Tamara voor de inspiratie!

Reactie plaatsen

Reacties

Thomas
6 jaar geleden

Je doet het goed hoor Jos, respect voor je openheid, positieve instelling en kracht.
In de USA zouden ze zeggen: “It aint over till the fat lady sings!” Maar soms denk ik even aan jullie en dan hoor ik toch al heel zacht een aria!
Zet hem op maat! je verdient het en je kan het!

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Ja, Jos , je bent zoals we eerder al bespraken als het ware uit "die trein" gegooid en daar ben je opgegekrabbeld en hoe nu verder. Je hebt hulp nodig zoals iedereen die toevallig uit een trein valt. Welke hulp is nu juist de grote vraag . We vinden het heel goed van Tamara dat ze je de werkelijkheid nu laat zien en horen. Je bent momenteel nog niet "De Jos" die je voor het hele gebeuren was ! Dus moet er iets of wat gebeuren. We vinden het een uitstekend idee dat je contact hebt opgenomen met Michel en die kan je wellicht weer een eindje verder het goede pad op brengen. Maar alles heeft tijd nodig en geduld. Het is, net wat je zegt , een grote puzzel die je moet gaan oplossen en we hopen dat die puzzel binnen een aantal maanden weer keurig netjes in elkaar mag liggen. Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!