Jos: "Laatste afspraak"

Gepubliceerd op 8 december 2018 om 15:51

Vandaag heb ik mijn laatste afspraak van mijn behandelplan. Het zit er definitief op. Het laatste gesprek met de chirurg. Bij het aanmelden wordt ik weer enthousiast begroet. “Lang niet gezien, hoe is het?” Ik vertel dat ik de behandelingen gehad heb. Ik vind de persoonlijke aandacht elke keer weer bijzonder. Zo’n groot ziekenhuis waar zoveel mensen komen!

Als ik even later binnengeroepen wordt door de chirurg vraagt ze hoe het gaat. Ik vertel dat dit voor mij de pittigste operatie is om van te herstellen en dat ik nog steeds last heb van pijn. Ze legt uit dat ze bij het opheffen van een stoma best hard moeten trekken om de buikwand dicht te krijgen. Daar komt waarschijnlijk de pijn vandaan. Het kan lang aanhouden, maar uiteindelijk gaat het over.

Verder bespreken we het na traject. Ik zal vijf jaar onder verscherpt toezicht staan. De volgende afspraak in het ziekenhuis is over drie maanden. Drie maanden, dat is een eeuwigheid! Als ik de deur uit loop voelt het best raar voor mij. Dit was het dan…

Als ik naar buiten loop zie ik de oncoloog staan. Ik heb hem belooft te zwaaien als ik hem zag. Hij komt naar me toe en vraagt hoe het met me gaat. “Herstellende”, antwoord ik. Maar aan de andere kant van het behandelplan. Zonder kanker en zonder stoma. Yeehaaa!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Dat zijn buitengewoon goede berichten. Nu weet je ook waarom de laatste operatie nogal wat naweeën heeft. Het dichttrekken van de buikwand !!!! Verder mag je nu pas over drie maanden terugkomen. Zoals je zegt : "Dit was het dan ! " We wensen je veel "HERSTEL" en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!