Jos: "De nieuwe!"

Gepubliceerd op 26 november 2018 om 20:02

De eerste dag na de operatie, de woensdag, ging goed. Ik voelde me niet zo slecht en ik heb toen een geitenkaas maaltijdsalade gegeten. Maar rond 11 uur ’s avonds begon de ellende. Eerst heftige krampen, donderdags gevolgd door lichte ontlasting (meer afscheiding) in diarree vorm. De ergste krampen zijn over, maar Ik heb al vijf dagen diarree. Ik voel me ziek, zwak en ik heb het koud. Ook lukt het lukt nog niet om echt lekker te eten. Je moet er wat voor over hebben om van je stoma af te komen!

Toch mag ik weer niet klagen over het verloop van de operatie en de ziekenhuisopname. Mijn bloedwaarden waren na de eerste keer bloed prikken al goed. Dat kan omdat het medisch gezien een kleine ingreep is. Deze keer hoefde er weinig gesneden te worden, enkel gereconstrueerd. Ook mijn bloeddruk, hartslag en saturatie (de hoeveelheid zuurstof in het bloed) waren zo goed dat ik na drie dagen niet meer gemeten werd. Net mijn eetlust bleef achter, anders had ik al een dag eerder naar huis gemogen.

Ik ben heel blij dat ik hierna niet nog meer behandelingen hoef te ondergaan. Het werd steeds moeilijker om mezelf op te laden voor de operaties. Alles wat ik nu herstel wordt niet meer afgebroken. Ik mag nu herstellen om weer de oude te worden. De oude met een littekens op zijn buik en een enorme levensles rijker… Dat had de oude niet, dus wordt het… De nieuwe! Volhouden Jos!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Jos, je mag nu rustig gaan herstellen. Er zijn geen ingrepen meer te ondergaan. Je waarden waren ook goed evenals de rest. Je hoeft je ook elke keer niet meer "gelijk een accu" op te laden. Je hebt nu de tijd om te herstellen ( herhaling van me ) Je mag nu gewoon de "nieuwe Jos" gaan worden. "The new Jos". Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!