Jos: "K-k-k-koud"

Gepubliceerd op 29 oktober 2018 om 22:04

Normaal kan ik best goed tegen kou. Vorig jaar schaatste ik bij temperaturen rond het vriespunt in mijn dunne schaatspakje. Na anderhalf uur zag mijn buik een beetje rood, maar echt koud had ik het niet…

Nu wel. Ik ben veranderd in een koukleum. ’s Nachts trek ik de dekens ver over mij heen. En overdag krijg ik het maar niet warm. Koude handen en zelfs met een sweater aan krijg ik mijn interne thermometer niet stil. Nu is het ook wel plotseling koud geworden. Maar zo koud?

Ik moet er echt aan wennen. Ik ben nog steeds moe. Ik kan niets hebben en ik moet mezelf echt vooruit slepen. Daar komt de kou bovenop. Het is ook moeilijk te zeggen hoe het komt. Is het de operatie? Is het de chemo? Combinatie? En maakt het eigenlijk uit? Ik zou graag weten hoe ik er weer vanaf kom!

Voor nu gaat dat er vanaf komen minder snel dan ik zou willen. Er is veel gebeurd met mijn lichaam. Daar moet ik op focussen. Geen wonder dat het vreemd aanvoelt allemaal. Ik moet mijn eigen advies aannemen. Op mijn werk focus ik altijd op kleine verbeterpunten. Verbetering met babystapjes is ook verbetering. Focus daarop en breidt het uit!

Is er ergens vooruitgang? Jazeker! Mijn huid is minder pukkelig aan het worden en mijn buik voelt steeds minder kwetsbaar. Er zijn wel verbeteringen… Ik verplicht mezelf daarvan te genieten. De rest komt later wel! Dan maar rust nemen en de kachel aan!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Ja, het is koud. Het is plotseling koud en flink koud ook. Momenteel kun je daar nog niet tegen. Dat is jammer maar dat komt wel weer. Geduld ! De niet zulke lekkere dingen laten zich ook wel eens voelen en dat voelt minder dan je had verwacht. Er is vanaf 16 maart zoveel met je gebeurd en dat ( denken wij weer ) zal wellicht nog een poosje duren eer dit allemaal over is. Maar stapje voor stapje kan dus gewoon ook, het gaat wel niet zo snel, maar je komt er wel ! Geniet ook van "het kleine". Prima , dat je huid minder pukkelig aan het worden is. Geniet, schrijf, rust en blijf lekker doorgaan ........stapje voor stapje ! Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!