Jos: "Be positive!"

Gepubliceerd op 5 oktober 2018 om 19:57

Twee stappen vooruit en 1 achteruit. Gisteren voelde ik mij, naar omstandigheden, goed. De operatie om de tumor en het slechte stuk darm te verwijderen is de zwaarste operatie van mijn behandeling. 's Avonds heb ik al een gepureerde maaltijd gegeten. Rond acht uur kwam een deel weer naar buiten, maar ik voelde mij niet lang misselijk. Ook de nacht was goed.

Vanmorgen komt de klap. Elke hap die ik eet komt er net zo hard weer uit. Ik voel me niet lekker. Waarschijnlijk zijn mijn maag en darmen nog niet opgestart na de operatie. De afdelingsarts besluit dat ik alleen nog heldere vloeistoffen mag drinken. Als een verpleegster mij probeert te mobiliseren moet ik overgeven. Maar ik heb wel mijn benen buiten het bed gehad.

Vanmiddag knap ik vanmiddag in rap tempo op. Ik heb geen pijn door de ruggenprik en samen met de verpleegster krijg ik het voor elkaar om een paar stapjes te lopen. Ik krijg honger. In eerste instantie mag ik niets eten, maar gelukkig krijg ik later een beschuitje. Dat blijft erin! Naar verwachting blijf ik ongeveer tot donderdag a.s. In het ziekenhuis.

Tot slot nog een leuk feitje. Voor de operatie hebben ze twee keer bloed geprikt om mijn bloedgroep te bepalen. Gisteren heb ik gevraagd wat mijn bloedgroep is. Jammer dat ik die niet eerder heb geweten. Het verklaart mijn instelling. Mijn bloedgroep is B+. In het Engels: Be positive. Oftewel, wees positief!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
6 jaar geleden

Be positive. De bloedgroep van je pa. Mooie slotzin Jos.

Peter Nouwens
6 jaar geleden

B+ prachtige taalkundige vondst Jos. Een eigenschap die je ook op een meer dan excellente wijze etaleert. De skeelers en schaatsers van de ijsclub Tilburg hebben erg veel respect voor je. We kunnen niet wachten tot je weer tussen ons of zelfs voor ons op het ijs rijdt. Sterkte en heel veel gezondheid toegewenst.

P Louws
6 jaar geleden

He Jos lees net je blog super dat alles goed gaat toitoi met alles ook voor Tamara en de kids
Groetjes Piet en Mariandel

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Jos, prima dat je al een paar stappen buiten je bed hebt gedaan. Ja, het eten zal z'n route weer moeten gaan vinden. Maar we lezen dat het al beter gaat. En.......dan je bloedgroep ( hoe kan het, hè ! ) B+. Heel veel beterschap en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!