Jos: "Operatie geslaagd!"

Gepubliceerd op 4 oktober 2018 om 21:57

Om direct met de deur in huis te vallen, de operatie is geslaagd. De tumor is nog verder geslonken en nu in zijn geheel verwijderd!

Ik ben rustig de operatie ingegaan. Zelfs goed geslapen vannacht. Ik heb al het mogelijke gedaan aan voorbereiding, zowel mentaal als fysiek. Dat werpt zijn vruchten af, ik ben er klaar voor. Het moeilijke moment bij het aantrekken van het operatieschort blijft uit. Ik ben volledig kalm.

Het vervelendste vandaag is het zetten van de ruggenprik voor de operatie. Er moet drie keer geprikt worden voordat hij goed zit. Bij de eerste twee keer word ik erg misselijk en breekt het zweet me aan alle kanten uit. Niets vreemds volgens de anesthesist, wel vervelend. Na de ruggenprik ben ik onder narcose gebracht en zo'n twee uur later rustig wakker geworden. Ik ben aan de goede kant van de operatie.

Ik heb totaal geen pijn door de ruggenprik. Heel apart. Er zit een behoorlijke pleister op mijn buik met daaronder een operatiewond van zo'n 15 centimeter. Toch voel ik daar niets van.

Het meest bijzondere is dat ik nu kankervrij ben. Dat voelt onwerkelijk. Ik heb nog altijd overlevingsschuld en ik vind het moeilijk om te typen. Daarover ga ik binnenkort praten met een psycholoog. Maar de tumor is verwijderd. Nu kan ik me richten op mijn herstel. De moeilijkste woorden voor mij, maar ook de meest geweldige. Met in mijn gedachten iedereen die dit geluk niet heeft typ ik de volgende woorden!

Eindelijk kankervrij!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jolanda Kuijpers
6 jaar geleden

Hallo Jos
Wat fijn om te horen dat alles goed is gegaan. En heel veel succes met het verdere herstel!
Groetjes Andre en Jolanda
Vanuit Baarlo

Rob Deckers
6 jaar geleden

Hoi Jos,
Goed om te lezen dat de operatie goed gegaan is. Sterkte met het herstel en hopelijk tot snel een keer
Groeten,
Rob

Bjarne
6 jaar geleden

Hee Jos,

Fijn om te horen dat de operatie goed is gegaan. Nu rustig herstellen en dan zien we je snel weer rondvliegen op de schaatsbaan.

Groetjes Bjarne

Murat Maman
6 jaar geleden

Hi Jos, I heard good news so congratulations. Get well soon and see you again within the team.

JP Rijkers
6 jaar geleden

Hoi Jos,
Goed nieuws, sterke met het herstel.
Greetinx JP

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Hoi beste Jos, je hebt er veel voor moeten doen en laten en er waren veel ups en downs maar, KANJER die je bent, het is gelukt !Je bent verlost van een tumor en nu op naar je herstel. Blijf nu ook volhouden aan je herstel, blijf ook werken aan je blog ( indien mogelijk natuurlijk ) Maar het is een super uitslag. We zijn ontzettend blij voor jou, voor Tamara, Joyce en Joey en alle familieleden en kennissen.Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sharon Schreuder
6 jaar geleden

Hoi Jos en Tamara,

Altijd erg aan jullie gedacht sinds ik het weet, al heb ik het niet hier echt laten weten. Ik vind je openheid in je blog echt geweldig en dit is ook een goede vorm van ermee om te kunnen gaan,denk ik!
Zo blij voor jou en jullie als gezin, dat dit de uitkomst is en dat je, na je herstel weer echt kunt gaan genieten! En dat zul je doen, met volle teugen! Fijn om het te mogen lezen!
Sterkte met je herstel!

Groetjes Sharon