Jos: "Asfalteczeem"

Gepubliceerd op 17 september 2018 om 22:39

Als je stil in een hoekje blijft zitten maak je weinig mee. Als je, zoals ik, sport en gekke dingen doet maak je mooie dingen mee. En af en toe ook dingen die minder leuk zijn. Zoals vallen bij skeeleren…

Precies op het einde van de training op de laatste meters werd ik vanavond onderuit getikt door iemand. Gelukkig gebeuren valpartijen zelden, maar de kans is er altijd. Dat is de reden dat ik tijdens de chemokuren niet ben gaan skeeleren. Maar vandaag was het zover. Ik ben gevallen. De schade valt mee, ik heb altijd goede bescherming aan en dat vangt de grootste klappen op. Maar wat asfalteczeem (schaafwonden) ontkom je niet aan. Gelukkig geen diepere wonden.

Toch heb ik de huisartsenpost even gebeld. Er zaten een paar krasjes op mijn stomaroosje. Het lijkt mee te vallen, maar uit voorzorg heb ik gevraagd of ik hiernaar moet laten kijken. Het advies is om morgen even te bellen met de stomaverpleegkundige.

Ik ben benieuwd naar de reacties van mensen die ik tegen ga komen. Er zit een schaafwond op mijn kin en rechter jukbeen. Dat lokt altijd veel vragen uit weet ik uit ervaring. En… Ik ben benieuwd naar de reactie van de oncoloog woensdag. We hebben weer wat om over te praten!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Dat " viel "dan letterlijk en figuurlijk even tegen ! Verstandig dat je even contact hebt opgenomen met de huisarts en de stomaverpleegkundige. Wij zijn ook erg benieuwd naar de reacties op je schaafwonden !!!!! Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!