Jos: "Held"

Gepubliceerd op 19 augustus 2018 om 23:55

Vandaag is voor mij rustig aan doen. Eigenlijk gaat het best goed. Ik ben nog lang niet op een normaal energieniveau. Elke dag gaat nog steeds iets beter. Zelfs na een gezellige mosseldag heb ik energie om iets te ondernemen. Dat wordt skeeleren met Opa en de neefjes. Zes man van drie generaties op de skeeler. Hoe mooi kan het worden?

Van skeeleren is het een kleine stap naar de Elfstedentocht. Sinds 1997 is er geen Elfstedentocht meer geschaatst. Er is iemand die bedacht heeft de route zwemmend af te leggen. Maarten van der Weijden. De enige persoon die Olympisch kampioen is geworden nadat hij kanker heeft overwonnen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is hij begonnen aan zijn tocht van 200km. Zijn doel is geld ophalen voor onderzoek naar kanker. Nu hij zelf is hersteld van kanker wil hij zoveel mogelijk mensen hetzelfde gunnen. Daarom zet hij zich in om anderen beter te maken.

Hoe groots zijn prestatie is, is moeilijk te omschrijven. De strijd tegen kanker, de strijd om Olympisch kampioen te worden en zijn strijd voor de bestrijding van kanker. Wat ik herken in Maartens verhaal is de vraag ‘waarom is mijn prognose goed en die van anderen niet’. Ik vind het moeilijk om te zeggen dat mijn prognose goed is. Waarschijnlijk zal ik mijn kanker overwinnen. Maar zoveel mensen die dezelfde prognose verdienen niet. Dit is de eerste blog die ik schrijf met tranen in mijn ogen. Maarten, jij bent mijn HELD!

 

Volg Maarten live.

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
6 jaar geleden

Ik word wakker en het eerste wat ik denk is: ligt Maarten nog in het water. Ik kan niet slapen voordat ik het zeker weet. Lees ik nog gauw jou blog en uiteraard met tranen lees ik hoe ook jij hier mee bezig bent. Hij zwemt nog steeds. Wat een held!!!!! Wat een voorbeeld. Hier zijn geen woorden voor. Alleen maar tranen en een dikke keel om ze tegen te houden.

Rinus en Joke Slabbekoorn
6 jaar geleden

Jullie hebben allemaal een SUPERweek end mogen beleven wie had dit 2mnd.geleden kunnen denken!!!fijn voor jullie was weer een week end met een gouden randje

Bianca
6 jaar geleden

Die Maarten... ik vind hem een superheld! Ookal heeft hij het niet helemaal kunnen uitzwemmen toch is het een buitenaardse prestatie. Geweldig. En voor jou.. een hele prestatie om met je moeder te gaan hardlopen en met je vader te skeeleren. Ook geweldig!
Liefs Bianca

Karin
6 jaar geleden

We pinken allemaal een traantje weg, wat een held!
En jij ook Jos, trots op hoe je je er door heen slaat!

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Mooi dat je na zo'n drukke Mosseldag de andere dag weer fit genoeg bent om te gaan skeeleren.
( hele leuke foto trouwens met 3 generaties op de skeelers ! ) Je zit goed in de wedstrijd, blijf zo doorgaan Jos, we staan langs de kant om je aan te moedigen ( net als bij Maarten ) blijf sterk en blijf vooral schrijven en volhouden. Je bent een kanjer,een doordouwer, "een de moed niet opgever". Hou vol !!!!!! Heel veel STERKTE.!!!!!!!!!!!!!!!!