Jos: "Over de helft"

Gepubliceerd op 30 juli 2018 om 23:03

Zo. De eerste helft zit erop. Vanmorgen heb ik de 13e keer bestralen gehad, ik moet 25 keer totaal. De eerste helft is goed gegaan. De bijwerkingen blijven nog steeds uit en ik knap nog steeds op na de chemo. Het is heerlijk om weer een beetje mezelf te zijn, ondanks de bestralingen en chemotabletten die ik elke werkdag slik.

Na de bestraling staat een gesprek met de radiotherapeut gepland. Ik vertel haar dat ik me nog steeds goed voel en weinig last heb van bijwerkingen. Na een paar minuten sta ik buiten. Blij dat de eerste helft goed is verlopen.

De onzekerheid over wat me te wachten staat is best pittig. Elke dag slik ik pillen en ga ik onder een apparaat liggen waar ik normaalgesproken ver vandaan zou blijven. Vrijwillig. Om van mijn kanker af te komen. Daarom vier ik iedere dag dat ik me goed voel.

Het feest kan namelijk zomaar voorbij zijn. Dat is de reden dat ik wekelijks een gesprek heb met de radiotherapeut en de oncoloog. Ook worden mijn bloedwaarden wekelijks in de gaten gehouden. Zolang het goed gaat zijn de gesprekken vlot, luchtig en gemakkelijk. Maar dat is helaas niet vanzelfsprekend.

Vanavond besluiten we om langs te gaan bij de skeelertraining. Elke week mis ik de oefeningen, het sportief bezig zijn en vooral de humor en lol die we met elkaar hebben. Heren en dames, goed jullie gezien te hebben! Hopelijk kan ik nog een les meepikken!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Nou, alsjeblieft, weer een goed bericht. Met, en dat weten we allemaal, "het feest kan beginnen" maar "het feest kan ook een wending nemen". ik ben ook maar even hard door de bocht. Goed dat je elke week gecontroleerd wordt door radiotherapeut en oncoloog en dat je bloedwaarden wekelijks goed worden bekeken. Zo is het nu ......maar hoe is het morgen ? We moeten elkaar recht in de ogen kunnen kijken maar we hebben het al meer gezegd: "Pluk de de dag !' Blijf, blijf volhouden !!!! Je bent en blijft elke dag een onderwerp van gesprek hier in de Stoofstraat. Jos, je bent op de helft. We duimen en knokken om de andere helft ook op deze manier te laten verlopen. We kunnen niet in de toekomst kijken maar je bent al een heel eind en je blijft "um" voor !!!! Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Wat fijn dat het zo goed gaat, Jos. Genoten van de skeelerfoto's. Ik hoop dat het goed blijft gaan. Het scheelt zoveel in je herstel. Jullie zijn bij vele mensen in gedachten. Regelmatig wordt er aan mij gevraagd hoe het met jou gaat. Al die support geeft ook kracht. Maar jouw lichaam doet het werk. Het blijft spannend. Sterkte, Jos. Een lieve groet van ons, ook voor Tamara.

Peter
6 jaar geleden

Mooi om je op de skeelerbaan te zien Jos. We missen jou ook. Vooral om heerlijk uit de wind gezet te worden door je. Goed om te horen dat de behandeling tot nu toe goed verloopt. Nog even doorzetten en het zou geweldig zijn als je nog een lesje kunt meepikken. Ik houd je graag uit de wind. Warme en sportieve groet, Peter