Jos: "Roze Maandag"

Gepubliceerd op 23 juli 2018 om 21:38

De Tilburgse Kermis is in volle gang. Tot en met aanstaande zondag (29 juli) is het feest in de binnenstad. Vandaag is het Roze Maandag op de kermis. Het feest van de tolerantie en liefde. Iedereen kan en mag zichzelf zijn. En de kermis zorgt voor spektakel op de achtergrond.

Deze blog gaat over dingen die ik niet begrijp. Waarom zou liefde tussen twee mannen of vrouwen anders zijn dan liefde tussen een man en een vrouw? Begrijp ik niet! En vooral, waarom worden mensen, in Nederland, in elkaar geslagen om hun geaardheid? Hoe kun je denken als je twee mannen hand in hand ziet lopen: “Goh, laat ik die eens in elkaar slaan want die twee mannen houden van elkaar”. Dat begrijp ik gelukkig echt niet!

Daarom ben ik er trots op dat in Tilburg Roze Maandag georganiseerd wordt. Op Roze Maandag begrijpen mensen dat liefde verder gaat dan geslacht of uiterlijk. Dit jaar kan ik vanwege de zon en mijn ziekte niet naar de Roze Maandag. Jammer, want het is de mooiste dag van de kermis. Hopelijk blijft de acceptatie het hele jaar hangen, en niet alleen in Tilburg!

 

Ps. Mijn achtste bestraling verliep soepel vandaag.

 

Roze Maandag in 2012.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

We zijn blij dat je bestraling goed verliep ! Heel veel STERKTE !!!!!!!!! p.s. Hopelijk komt er nog eens een tijd dat iedereen iedereen accepteert het doet er niet hoe of waarom of wat maar GEWOON accepteert ( volledig mee eens ! ). Nogmaals STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Fijn dat je bestrating soepel verliep. Doordat je niet bij de roze maandg kon zijn, bracht je deze dag wel onder onze aandacht. Het heeft dus 2 zijden. Jullie afwezigheid, maar onze aandacht.. Sterkte Jos deze week, maar ook zeker Tamara en de feedback op de camping. Een lieve groet van ons