Jos: "Rotdag"

Gepubliceerd op 21 juli 2018 om 23:56

Ik sta nog vrolijk op. Heb redelijk wat energie, goed geslapen. Rond 11 uur gaat het lampje uit. Tamara is met Joyce naar zwemles en ik heb geen energie om iets te gaan doen met Joey. Sowieso moet dat iets doen binnen zijn. De zon kan ik helemaal niet hebben. Uiteindelijk gaat hij tablet kijken en ik staar wat voor me uit.

Na de lunch ga ik naar boven. Teleurgesteld. Ik hoop op een goed weekend en dat gaat ‘m voor de zaterdag niet worden. Ook na mijn siësta komt de energie niet terug. Ik voel me hangerig, klote en ik baal ervan. Ook richting Tamara en de kinderen!

’s Avonds zit ik wat te zappen. Toevallig zap ik over een het kanaal van KPN. “24 uur met” wordt uitgezonden. Dit keer met Bibian Mentel. Ik zou Bibian Mentel niet gekend hebben ware het niet dat mijn moeder haar onlangs genoemd heeft in een telefoongesprek. Bibian is Nederlands snowboardster. En ze heeft een verhaal. Bibian overwon 9x kanker.

Wat een powervrouw. Wat een doorzettingsvermogen en wat een motivatie. In het gelinkte artikel staat de volgende quote: 'Dat is het enige wat ik zelf in de hand heb: goed voor mijn lijf zorgen en fit blijven'. Wat mij betreft heeft ze gelijk. Maar het is wel verrekte lastig! Het is veel gemakkelijker om toe te geven aan de slechte dagen.

Haar verhaal is voor mij een motivatie. Je moet er zelf aan blijven werken. Morgen positief opstaan!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
6 jaar geleden

Jeetje Jos! Hoe toevallig is dat! Twee avonden terug vertelde ik je dit verhaal. Ik had het gevoel dat ik het niet goed over kon brengen. Dat je dacht daar komt ze weer met een verhaal van iemand die kanker heeft of kanker gehad heeft. Inderdaad. Je moet het zelf zien en aanhoren. Dan komt het binnen en kun je er kracht uit putten. Net zoals iemand kracht put uit jou blogs. Ook dit kun je niet navertellen. (Bijna) iedereen geniet van de zon die iedere dag schijnt vanaf half april zo ongeveer. Jullie moeten op zoek naar binnenactiviteiten. Hopelijk kun je vandaag mee en kun je weer genieten. We duimen voor je. Liefs ma.

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Bijzonder Jos, dat je toevallig zapt naar dit programma. Is het toeval? Gelukkig put je hier weer kracht uit. Een lieve groet van ons.

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Wit vel........rot dag ! We kunnen vanaf een eind meevoelen maar niet voelen wat jij voelt. Maar da is gewoon rot ! Gelukkig dat je zat te zappen en net of het zo moest zijn : een duw in je rug ! De laatste drie regels slaan de spijker op de kop ! Jos, héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!