Jos: "Eerste week bestralingen"

Gepubliceerd op 19 juli 2018 om 00:31

De eerste week chemoradiatie zit erop. Ik ben inmiddels vijf keer bestraald. Valt het mee of valt het tegen? Geen van beide. De bestraling zelf is pijnloos en als mijn blaas vol is ben ik er in een paar minuten vanaf. Dat valt mee. Het drinken om mijn blaas vol te krijgen is lastig.

Het moeilijkst is weten dat ik weer last gaat krijgen van bijwerkingen. Daar zie ik tegenop. Vooral omdat het nog steeds beter gaat na de chemo. Afgelopen zondag had ik bijna de hele dag energie. Dat is lang niet voorgekomen en voelt enorm goed. Zulke dagen wil ik meer, maar daarvoor moet ik eerst door de tunnel die chemoradiatie heet.

Vandaag heb ik naast de bestraling een gesprek gehad met de oncoloog. Daarvoor moest ik bloed laten prikken zodat ze aan de hand van mijn bloedwaarden kan zien hoe ik ervoor sta. Alle waarden behalve mijn kalium zien er goed uit. De waarde van kalium zat op de onderkant van de bandbreedte waarin die zou moeten zitten. De oncoloog zegt dat dit normaal gesproken veroorzaakt wordt door diarree.

Dat kan kloppen. Het stuk darm wat na de stoma zit produceert nog steeds slijm net als normaal. Dit komt er via de anale weg uit. Normaal is dat niet veel, maar de laatste tijd wel. Conclusie, doorgaan met week twee van de chemoradiatie en donkere chocolade, banaan, tomaat en aardappelen eten. Daar zit kalium in. Ik begin met donkere chocolade!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Dan zit er niets anders op dan donkere chocolade, banaan, tomaat en aardappelen te eten.Gesprek oncoloog op kalium na goed. Dan er maar gewoon tegen aan met kaliumhoudende middelen. Intussen wensen we jullie heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!