Jos: "Twee vuren"

Gepubliceerd op 8 juli 2018 om 00:36

De effecten van de chemo zijn af aan het nemen. Ik ben er nog lang niet en ik moet mijn energie doelgericht gebruiken, maar het wordt beter. De chemotherapie is een bizarre ervaring. Van de eerste keer kijken op de dagbehandeling waar mensen aan het infuus liggen, wetend dat je een paar dagen later daar ook ligt. Tot aan de laatste chemokuur, die een stuk heftiger is dan de vorige twee kuren.

Ik kijk met gemende gevoelens terug op de chemotherapie. Het was zeker geen pretje. Ik ben flink ziek geweest en ik merk de gevolgen nog steeds. Aan de andere kant is het op tijd opgemerkt is dat ik het enzym mis waardoor mijn een lange ziekenhuisopname bespaard is gebleven. En de chemo helpt mij van de kanker af te komen. Ik ben blij dat de chemo er is. En ik ben blij dat ik dit gehad heb!

Nu op naar de volgende fase. De chemoradiatie. Een combinatie van bestralingen en de chemo in tabletvorm. De bestralingen beschadigen het DNA van de kankercellen waardoor deze niet meer kunnen delen en afsterven. Tegelijkertijd zorgt de chemo ervoor dat de kankercellen zich moeilijker kunnen delen. Deze combinatie moet ervoor zorgen dat de tumor snel slinkt.

Gedurende vijf weken wordt ik elke werkdag bestraald. In totaal vijfentwintig keer. Donderdag a.s. heb ik de eerste behandeling. Voor nu even genieten. Op dit moment zit ik tussen twee vuren in. Het eerste heb ik bijna gehad, op naar de volgende stap.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Ja, Jos, nu de tweede fase: de chemoradiatie: die combinatie van bestraling en chemo met tabletten. Dat wordt een flinke "Tour de Jos", vijf weken lang elke week vijf keer per week bestralen en tabletten. Maar dat kun jij, blijf gewoon doorgaan, je bent er sterk genoeg voor en hebt het doorzettingsvermogen van een "oesterboorder". Laat "um" zo ver mogelijk achter je, we moedigen je aan, je kunt het en je zult het halen, misschien met hier en daar een up en een down maar houdt de moed er stevig in en denk ook aan je rust !!!! We leven met jullie mee en wensen jullie heel veel STERKTE !!!!!!!!!

Marijke
6 jaar geleden

Heel veel sterkte gewenst Jos ook tijdens deze tweede fase !
Het zal een hele wissel op jou en jouw gezin trekken, om dit de komende tijd iedere dag te moeten doorstaan.