Jos: "Gas erop"

Gepubliceerd op 3 juli 2018 om 22:32

Toen de oncoloog ons het langverwachte behandelplan uitlegde vertelde ze dat er tussen de eerste chemotherapie en de chemoradiatie ongeveer twee weken zou zitten. Chemoradiatie is een combinatie van een chemokuur en bestraling. Aangezien de eerste chemotherapie tot 11 juli duurt verwachtte ik dat de chemoradiatie ergens eind juli zou starten. Niets blijkt minder waar…

Vandaag hebben we een gesprek met de radiotherapeut. Die geeft gas. Donderdag 12 juli heb ik de eerste bestraling. Tot zover het even bijkomen van de eerste chemotherapie. Door met de bestraling! Ook kijkt ze direct of ik door de CT-scan kan. Dan kan de locatie van de tumor bepaald worden. Ik wordt direct ingepland en een uur na het gesprek lig ik onder de CT-scanner.

Voordat ik onder de CT-scan ga wordt mijn positie nauwkeurig bepaald. Er staan nu drie stippen op mijn lichaam getatoeëerd die gebruikt worden om de bestraling uit te lijnen. Om de stippen heen staat een mooi kruis om de stippen terug te kunnen vinden. De CT-scan zelf is een kwestie van 30 seconden. Voor ik het weet sta ik weer buiten.

Het is even omschakelen dat het zo snel gaat ineens. Er is geen tijd om bij te komen van de eerste chemokuur. Aan de andere kant, hoe eerder ik eraan begin, hoe eerder ik er weer vanaf ben. Dus laat maar komen. Op naar de bestraling!

 

De stip op de zijkant van mijn heup. Aan de andere kant en onder mijn navel heb ik er nog twee.

Reactie plaatsen

Reacties

Max en marijke
6 jaar geleden

Zo he dat is inderdaad snel zeg
Op naar de volgende ronde en het volledig herstel
Heel veel sterkte hopen dat alles mee gaat vallen!
Groetjes

Max en Marijke

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Zo, Jos, .........ze laten er daar geen gras over groeien. Hier wordt snelheid gemaakt ! Misschien ook wel beter ook ? Nu zeg ik iets waar ik helemaal niet van weet. Ik bedoel alleen maar: als er tussen de chemotherapiekuren en de chemo plus bestraling veel tijd zit zou je misschien wellicht te veel gaan piekeren of iets dergelijks. Het kan maar beter zo snel mogelijk afgewerkt worden. En nu met al die tatoeages op je lichaam moet je wel oppassen als ze je bestralen anders zien ze je nog aan voor één van de leden van "Satudaraclub". ( Dit was echt een geintje , hoor !!!! ) Maar alles is dus in gereedheid ( de aftekening dan. ) voor de bestraling met chemo erbij.Da's dus vandaag over een week. We wensen je weer heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!