Jos: "Dag 5"

Gepubliceerd op 24 juni 2018 om 20:49

Het is aftellen. Dit is dag 5 van de laatste chemokuur. Volhouden!

Het is nu vooral rusten en aftasten. Wat gaat wel en wat niet? Een voorbeeld: Koude dingen drinken lukt slecht. Koude drank voel ik direct in mijn keel. Mijn keel gaat tintelen en de smaak is direct verdwenen. En bijna alle drank komt uit de koelkast. Maar als ik kleine slokjes in mijn mond op laat warmen kan ik dingen uit de koelkast drinken. En thee. Thee lukt ook. Maar na 4 dagen wordt je thee beu!

Op die manier blijf ik nog een aantal dagen worstelen. Totdat het moment komt dat ik weer zonder nadenken iets uit de koelkast kan drinken. Zo gaat het ook met de tintelingen in mijn handen. En met de hoeveelheid rust die ik moet pakken. Volhouden totdat de luiken weer een beetje open gaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Ina
6 jaar geleden

Is het misschien een idee om het in plats van in de koelkast iets op het aanrecht.te zetten. Wm deed dat ook in de moeilijke weken.

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Ja, juist, volhouden, volhouden !!!! O, wat kunnen wij dat toch makkelijk tegen je zeggen maar jij moet het allemaal maar doen en doormaken. Dan maar "mondopwarming" en kleine beetjes. Ja, Jos als thee lukt probeer dan gewoon alle soorten. Je weet ook dat er heel veel theesoorten en theesmaken zijn, misschien zit er iets tussen waarvan je zegt: "Mmmmm, toch niet slecht. Maar we begrijpen het maar als te goed als thee je niet smaakt is dat nu ook direct geen optie. Wachten op betere tijden, met ups en downs en die betere tijden die gaan komen Jos al zal het wellicht allemaal nog niet meevallen maar de wedstrijd gaat door, met of zonder pickwick thee of rooibos of camillethee en jij blijft volhouden, jij blijft "um" voor !!!! We staan langs de lijn en er komt een moment dat jij weer zachtjes aan alles voelt over gaan. En dan.......dan..........gaan die luiken één voor één open en komt er me daar toch een zon naar binnen die jullie allemaal op handen zal dragen.
Daarom..... héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!