Jos: "Alpe d'HuZes"

Gepubliceerd op 20 juni 2018 om 22:58

Het is zover. De laatste chemo gaat erin. Zes weken heb ik uitgezien naar dit moment. Naja, eigenlijk als de eerste chemotherapie erop zit. Nu mag ik eerst nog door de tunnel. Met behulp van iedereen om me heen gaat dat lukken!

Mensen om me heen heb ik nodig. Tamara is nu kapitein en stuurman op schip De Bel. Ook voor haar wordt dit weer een pittige periode. Als ik aan het infuus lig passen mijn ouders op de kinderen. Bedankt Pa en Ma! Joey zoekt me op vanavond en wil een spelletje Carcassone junior spelen. Joyce en Joey winnen het van papa en mama!

En vanavond, als ik Joyce een welterustenkus ga geven, heeft ze het moeilijk met een zieke papa. Ze heeft vragen over kanker en chemo. We eindigen het gesprek met Manneke Pis. Ik vertel hoe een kennis van mijn ouders het ooit voor elkaar kreeg om Manneke Pis uit te zetten. Lachend zeggen we welterusten en ga ik de deur uit. Van alle kanten krijgen we reacties, bezoek, vragen en steun. Iedereen bedankt!

Als ik aan het infuus lig komt de verpleegkundige vragen hoe het gaat. Ze verteld dat psychische ondersteuning en oncologiefysiotherapie beschikbaar is. Door de ziekenhuiswissel hebben wij die info gemist. Ook vertel ik over het sporten. Een team van artsen, verpleegkundigen en patiënten gaat mee doen aan de Alpe d’HuZes. Ze komen nog patiënten tekort… 6 juni 2019 gaan we de berg op. Mijn eerste lange termijn doel. Ik doe mee!

 

Ps. Tamara zoekt een stageplaats voor haar opleiding tot speltherapeut. We staan open voor suggesties!

Reactie plaatsen

Reacties

Tom
6 jaar geleden

Hi Jos, veel sterkte met deze laatste chemokuur...

Agnita Meijer
6 jaar geleden

Vol bewondering lees ik jullie verhalen.
Veel succes met deze kuur

Marij-Daniëlle
6 jaar geleden

Hey Jos en Tamara, weer even bijgelezen. Heel veel sterkte met deze laatste chemo en wij zullen duimen dat deze tunnel wat korter mag zijn als de andere twee die je al achter de rug hebt! Echt super sterk van jullie allebei en niet te vergeten jullie kids. Dikke kus en ga zo door 😘

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Zo, de wedstrijd gaat weer beginnen. Nog even door de tunnel maar er is licht aan het eind van die tunnel hoor !En............dat hebben ze nu al aangestoken !!!! Daar kun je op rekenen.We duwen je er wel doorheen. Het schip gaat ook weer varen met Tamara aan het roer en twee matrozen, het zal wel wat winderig zijn en de boot zal af en toe wat flink heen en weer gaan maar komt dankzij "de radarpost"( pa en ma ) weer keurig netjes in de haven terug. Reken daar maar gewoon op ! Je bent zo sterk daar kunnen weinigen tegenop !!!!! En...........6 juni 2019 rijd jij dus gewoon die bekende berg op ! Jos, doelen moet je hebben in je leven en dit is dan, net zoals je zegt, je eerste lange termijn doel. We vinden jullie, nogmaals, een heel sterk team. We zitten ook nog steeds natuurlijk met "um" ! "Um" moet nu maar eens goed gaan voelen dat hij beter kan stoppen met z'n gesodemieter in jouw lichaam want hij kan het toch niet van je winnen. Sorry, van dat zeer niet zo nette woord ! We wensen jou, Tamara en de kinderen, de komende tijd weer heel veel STERKTE !!!!!!!!!!

Susanne Hamelink
6 jaar geleden

Super sterk dat je de berg op gaat! Dit doel geeft jullie vast een heel mooi uitzicht en veel moed!
Mooi dat het ziekenhuis met dit soort hulp en suggesties komt.

Sterkte met ook de moeilijke momenten. Knap zoals jullie dat weten te keren als de kinderen dat nodig hebben. Een lach en een traan. Dat brengt je zo samen in een moeilijke tijd.

# Tamara
Kindercoach bij Contour de Twern in Tilburg?
Wij werken er op school mee samen dus als je een contactpersoon zoekt kan ik jullie misschien samen brengen?